Στο βίντεο εμφανίζεται η 23χρονη Ρωσίδα φοιτήτρια, Σαπέγκα Σοφία Αντρέεβνα, καθισμένη μπροστά σε μία πόρτα, να «ομολογεί» ότι «ενεργούσε κατά του λευκορωσικού κράτους»

Ενα βίντεο που παρουσιάζει την «ομολογία» της φίλης του Ρομάν Προτάσεβιτς , η οποία συνελήφθη μαζί του κατά την «κρατική αεροπειρατεία» της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα με αρχικό προορισμό το Βίλνιους, μεταδόθηκε την Τρίτη από τα κρατικά μέσα της Λευκορωσίας.

Σε αυτό εμφανίζεται η 23χρονη Ρωσίδα φοιτήτρια, Σοφία Αντρέεβνα Σαπέγκα, καθισμένη μπροστά σε μία πόρτα, να «ομολογεί» ότι «ενεργούσε κατά του λευκορωσικού κράτους».

«Είμαι η συντάκτρια του καναλιού του Telegram “Μαύρο βιβλίο της Λευκορωσίας” το οποίο δημοσιοποιεί προσωπικές πληροφορίες για αξιωματούχους των Εσωτερικών Υποθέσεων» δηλώνει μηχανικά η κοπέλα, μοιάζοντας να μιλάει σα να απαγγέλει ότι της έχουν υπαγορεύσει να πει.

 

Υποστηρικτές της καταγγέλλουν ότι προηγουμένως είχε υποστεί βασανιστήρια, όπως ο Προτάσεβιτς, ενώ το βίντεο είναι γυρισμένο σε άγνωστη τοποθεσία και χωρίς ημερομηνία.

Η Σαπέγκα θα παραμείνει κρατούμενη για τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες σε φυλακές της λευκορωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρας της Σεργκέι Ντούντιτς στο πρακτορείο TASS.

Με πληροφορίες από Reuters, AP

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr/