Χανιά: Η τραγική ιστορία της 11χρονης Ιωάννας – Δύο βράδια είχε φύγει από το σπίτι – “Είχε ταλαιπωρηθεί πολύ”

Δύο βράδια… συναισθηματικής πίεσης είχε η 11χρονη Ιωάννα. Και το προηγούμενο βράδυ είχε φύγει απροειδοποίητα από το σπίτι της στα Χανιά. Η δεύτερη έξοδος της όμως έμελλε να είναι μοιραία.

Τα ακριβή αίτια της θανάσιμης πτώσης του κοριτσιού από μεγάλο ύψος στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, συνεχίζουν να αναζητούν οι αρχές για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για ατύχημα ή αυτοκτονία. “Είχε ταλαιπωρηθεί πολύ” δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της, αναφερόμενη στα προβλήματα που είχε δημιουργήσει ο χωρισμός της, στο κορίτσι.

Οι σχέσεις της 11χρονης με τους γονείς της έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι δεχόταν πίεση από τον πατέρα της για τις επιδόσεις της στο σχολείο. Δεν είχε αφήσει κάποιο “προειδοποιητικό” μήνυμα σε κοντινό της πρόσωπο η 11χρονη σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από τις έρευνες των αστυνομικών.

“Το κορίτσι αυτό είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Ήταν υπεύθυνο παιδί, δε μου είχε ξαναδημιουργήσει άλλο πρόβλημα”, δήλωσε συγκλονισμένη η μητέρα της 11χρονης, μιλώντας στον Alpha, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις της με τον πρώην σύζυγο της.

“Με τον πρώην σύζυγό μου είχαμε παρελθόν, μας είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η κόρη μου ήταν το μεγαλύτερο παιδί και είχε περάσει πολλές φασαρίες. Φοβόταν για τη δικιά μου ζωή, όταν εκείνος μπήκε στη φυλακή, ηρέμησε”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Η 11χρονη Ιωάννα που έμενε μαζί με την μητέρα της και τα δύο της αδέρφια στην περιοχή της Παρηγοριάς στα Χανιά, έφυγε στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι της.

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει το κορίτσι να περπατάει κρατώντας μία σακούλα από σούπερ μάρκετ και να κατευθύνεται προς τους Αγίους Αποστόλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού”, η εξαφάνιση της 11χρονης δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός, παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε αίτημα προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Amber Alert , από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούν στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.

Το απόγευμα της Τετάρτης ζευγάρι εντόπισε νεκρή την 11χρονη σε βραχώδη θαλάσσια τοποθεσία κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Στο σημείο της πτώσης βρέθηκαν τα ακουστικά της και μια άδεια σακούλα με φαγητό. Από την αυτοψία του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι φέρει πολλαπλά τραύματα στα κάτω άκρα καθώς και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ αποκλείστηκε άμεσα το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο θάνατος της 11χρονης προσδιορίζεται περίπου στις 23:00-00:00 το βράδυ. Όπως φαίνεται το κορίτσι έπεσε στα βράχια, κάθετα, με τα πόδια προς τα κάτω, με τις αρχές να εξετάζουν αν η πτώση οφείλεται σε ατύχημα.

 

“Σε έξαλλη κατάσταση ο πατέρας της Ιωάννας”

Χθες, η γιαγιά της Ιωάννας μίλησε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο γιος της, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

“Ο πατέρας της είναι γιος μου… Τον έχω από κοντά γιατί είναι σε πολύ έξαλλη κατάσταση. Εκεί που το βρήκαν το παιδί είναι πολύ ερημικά, εκεί είναι πολύ ερημικά. Πού ξέρω εγώ αν το έσπρωξε κανένας, αν το βίασε κανένας; Το παιδί έλειπε από τις 8 η ώρα το βράδυ και ενημερώθηκα στις 2 η ώρα το μεσημέρι από την αστυνομία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης το τελευταίο αντίο στην 11χρονη Ιωάννα

Ο τραγικός επίλογος για την 11χρονη Ιωάννα γράφτηκε στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης, με συγγενείς και φίλους να λένε το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στο Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Σημειώνεται ότι, αν επιβεβαιωθεί ότι το άτυχο κορίτσι έθεσε μόνο του τέλος στη ζωή του, τότε θα πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις παγκοσμίως που έχει καταγραφεί αυτοχειρία ατόμου τόσο μικρής ηλικίας.

Τον Οκτώβριο του 2020 είχε αυτοκτονήσει 11χρονη στην Αυστραλία γιατί πληροφορήθηκε ότι αποφυλακίστηκε άνδρας που την είχε κακοποιήσει, ενώ τον περασμένο Μάρτιο στην Γαλλία έθεσε τέλος στην ζωή του ένας 11χρονος μαθητής γιατί είχε κληθεί από την διεύθυνση του σχολείου του, για παρενόχληση ενός συμμαθητή του.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/

You May Also Like

Απαγόρευση μετακίνησης: ΚΥΑ με νέα πρόστιμα από Μεγάλο Σάββατο έως Δευτέρα Πάσχα

Απαγόρευση μετακίνησης: ΚΥΑ με νέα πρόστιμα από Μεγάλο Σάββατο έως Δευτέρα Πάσχα

Ποιος εκνευρίζει ποιον στη Γαλλία – Πολεμική για τα μέτρα Μακρόν για τους ανεμβολίαστους

«Μου αρέσει να τους τη σπάω και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να…

Οι ψηφιακές εξετάσεις δεν είναι μόνο διαβλητές, είναι και παιδαγωγικά επικίνδυνες.

Ο Βασίλειος Νιτσιάκος, καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απαντά με επιστολή σε πρωτοετή φοιτήτρια.

Σχολεία ανοικτά με μαθήματα σε βάρδιες και τουρίστες με… πιστοποιητικό καλής υγείας

Σχολεία ανοικτά με μαθήματα σε βάρδιες και τουρίστες με… πιστοποιητικό καλής υγείας

Ελεύθερη η μετακίνηση στα νησιά από Δευτέρα 25-05-2020. Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά με πλοίο και πως με αεροπλάνο;

Ελεύθερη η μετακίνηση στα νησιά από Δευτέρα 25-05-2020. Πώς θα ταξιδεύουμε στα…

ΕΟΦ: Ανακαλεί σταγόνες για τα αυτιά γνωστής εταιρείας

ΕΟΦ: Ανακαλεί σταγόνες για τα αυτιά γνωστής εταιρείας

Συγκροτήθηκε η Εθνική Ομάδα Ειδικών για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Συγκροτήθηκε η Εθνική Ομάδα Ειδικών για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το ΔΣ του Παρατηρητηρίου για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο

  Συγκροτήθηκε σε Σώμα το ΔΣ του Παρατηρητηρίου για τη Δημοκρατία στα…

Οι τουρκικές αρχές γκρέμισαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Προύσα

Οι τουρκικές αρχές γκρέμισαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Προύσα