Μόνο σε υπαίθριους χώρους, με μάσκες, αποστάσεις και έως 50% πληρότητα

Ένα ακόμα… άνοιγμα πιο κοντά στην επιστροφή μας στην κανονικότητα, καθώς από αύριο, Παρασκευή, 28 Μαΐου, επιστρέφουν κοντά μας οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις, με τη «μικρή», αλλά σημαντική λεπτομέρεια πως το συγκεκριμένο άνοιγμα αφορά αποκλειστικά εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται σε υπαίθριους χώρους.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν, φυσικά, μια σειρά από απαραίτητα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις, με την πληρότητα να φτάνει έως το 50% των χώρων όπου θα πραγματοποιούνται τα θεάματα. Έστω κι έτσι, οι πολίτες θα έχουν, πλέον, μετά από πάρα πολύ καιρό, μία ακόμα επιλογή κοινωνικοποίησης και διασκέδασης, που είχε λείψει πολύ καιρό από τις ζωές τους.

Σε γενικές γραμμές, οι υπαίθριοι χώροι που θα φιλοξενήσουν συναυλίες ή/και θεατρικές παραστάσεις, θα λειτουργήσουν με τους εξής κανόνες, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού:

  • Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές και θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα σε όλη την διάρκεια του θεάματος – ακροάματος ώστε οι θεατές/ακροατές να παραμένουν στις θέσεις τους.
  • Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50% και αφορά μόνο καθήμενους και όχι ορθίους.
  • Θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους.
  • Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται διάλειμμα τόσο προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός, όσο και για να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου. Επίσης δεν επιτρέπεται συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου, καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια.
  • Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους.
  • Η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους, είναι υποχρεωτική.
  • Απαγορεύεται ο συγχρωτισμός και η συγκέντρωση ατόμων οπουδήποτε στον χώρο. Οι θεατές/ακροατές θα πρέπει να οδηγούνται άμεσα στα καθίσματά τους.
  • Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).
  • Την ίδια ώρα, μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους, τόσο επί, όσο και εκτός σκηνής.
  • Eίναι υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: