Πού στοχεύει η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη

Οι Έλληνες αξιωματούχοι ασφαλείας βρίσκονται σε «κόκκινη επιφυλακή» και έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο ασφάλειας για την αποτροπή τυχόν σχεδίων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιθανές προκλητικές ενέργειες από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου – Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Τσαβούσογλου.  Γράφει ο Δήμος Βερύκιος.

Μουδιασμένη η μουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Θράκης παρακολουθεί την προσπάθεια της Άγκυρας να την θέσει υπό τουρκικό δορυφόρο, όπως και την αντίστοιχη κοινότητα στην Κύπρο.

Η προσπάθεια αυτή εντάθηκε τον τελευταίο καιρό μετά το διπλωματικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε στην Άγκυρα με την αποσαφηνίσει Δένδια ότι βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 που έχει υπογράψει και η Τουρκία, η μειονότητα της Θράκης είναι Μουσουλμανική και όχι τουρκική, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέτεινε τις προσπάθειες να εγείρει θέμα τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη, ωστόσο προσκρούουν στην απροθυμία των μελών της μειονότητας να εγείρουν από μόνα τους θέμα «τουρκικής ταυτότητας».

Προπομπός της επίσκεψης Τσαβούσογλου σήμερα στην Θράκη ήταν η «ιδιωτική επίσκεψη» του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών στην Δυτική Θράκη η οποία στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία καθώς η μειονότητα όχι μόνο δεν έσπευσε να τον υποδεχτεί στους δρόμους και τις πλατείες αλλά άκουσε και την δυσαρέσκεια των σκληροπυρηνικών σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

Ενδεικτικό του κλίματος δυσαρέσκειας είναι και η επιστολή που απέστειλε σε τοπική εφημερίδα της Ξάνθης ψευτο-ιμάμης της ορεινής περιοχής που πρόσκεινται στο ψευτομουφτή Ξάνθης. Στην επίμαχη επιστολή γίνονται 3 αποκαλύψεις :

1.Επί 6 μήνες μας είχε απλήρωτους το Τουρκικό Προξενείο, διότι με την υποτίμηση της Τουρκικής λίρας και της οικονομίας στη γειτονική χώρα, το ΚΡΑΤΟΣ αρχίζει πλέον και «περιορίζει» την κάνουλα! Και με πιο απλά λόγια, λίρες γιοκ! «Έχω πολύτεκνη οικογένεια, στα χρήματα αυτά ποντάραμε για να ζήσουμε»…

2.Μας λέει ο Μετέ ότι για λόγους λιτότητας κι επειδή στενεύουν τα πράγματα, θα «απολυθούν» κάποιοι από μας! Πως θα ζήσουμε, γιατί έχουμε «σημαδευτεί» εκ των άλλων ότι ανήκουμε στο κύκλωμά του…

3. Ο μουφτής Ξάνθης πόνταρε πολύ στον «έρανο» που έκανε στο εξωτερικό για το κουρμπάν μπαϊράμ αλλά τώρα μας λέει ότι, ούτε αυτός πήγε καλά..
Υπενθυμίζεται ότι οι «ψευτο-ιμάμηδες» του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης εκτός από τα «τυχερά» που «μαζεύουν» στα τζαμιά, εισέπρατταν κάθε μήνα περίπου 500-600 ευρώ!!! Ωστόσο το τελευταίο 6μηνο λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχει η Τουρκία τα χρήματα αυτά καθυστέρησαν πολύ (6 μήνες…), ενώ ήδη ενημερώθηκαν από τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης ότι θα υπάρξουν περικοπές αλλά και θα μειωθεί ο αριθμός τους.

Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη αναμένεται να περιοριστεί στην Κομοτηνή που θα επισκεφτεί το τουρκικό προξενείο, τον τάφο του Σαδικ τον οποίο επιχειρεί η Άγκυρα να εμφανίσει ως σύγχρονο «ήρωα» που δολοφονήθηκε από το ελληνικό κράτος αμφισβητώντας ότι επρόκειτο για ένα κλασικό τροχαίο ατύχημα. Επίσης θα επισκεφτεί και το μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

Ο μειονοτικός τύπος της Δυτικής Θράκης που ελέγχεται πλήρως από το τουρκικό προξενείο γράφει σήμερα ότι έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις ελληνικές αρχές.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι ασφαλείας βρίσκονται σε «κόκκινη επιφυλακή» και έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο ασφάλειας για την αποτροπή τυχόν σχεδίων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιθανές προκλητικές ενέργειες από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, μια μονάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τη Θεσσαλονίκη έρχεται στην περιοχή, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στη Δυτική Θράκη είναι σε λειτουργία 24 ώρες την ημέρα για να παρακολουθεί τυχόν ύποπτη δραστηριότητα.

Η ελληνική αστυνομία ξεκίνησε μια διαδικτυακή αναζήτηση για να ελέγξει για ύποπτες κλήσεις από εξτρεμιστικές εθνικιστικές ομάδες που ψάχνουν να προκαλέσουν προβλήματα στην περιοχή από την Πέμπτη των αρχών.

Το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη πιθανής πρόκλησης περιλαμβάνει τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από άλλες περιοχές στη Δυτική Θράκη για την ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών μονάδων. Κυρίως αστυνομικοί θα μεταφερθούν από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πηγές του αστυνομικού τμήματος, τα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται από το πρωί του Σάββατου και ούτε πουλί δεν πετάει ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Επίσης ο μειονοτικός Τύπος αναφέρεται στο μήνυμα Μητσοτάκη, το οποίο χαρακτηρίζει «Υπό Όρους Μήνυμα Σύγκλισης» και επικεντρώνεται στην φράση του έλληνα πρωθυπουργού ότι :«Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ουσιαστική προσέγγιση με την Άγκυρα είναι να τερματίσουμε τις προκλήσεις, τις παράνομες κινήσεις και την επιθετική ρητορική».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, σε δήλωση μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα.

eidiseis.gr

You May Also Like

Διευκρινήσεις για τη δήλωση αγροτικού εισοδήματος

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρώνει την επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων…

Στεφανής: Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος

Στεφανής: Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 πέτυχε τους στόχους του Πλαισίου Επίδοσης της Ε.Ε. με τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία εφαρμογής του

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 πέτυχε τους στόχους του Πλαισίου Επίδοσης της…

Μητσοτάκης: Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα – Η εικόνα της Ικαρίας δεν θα επαναληφθεί

Table of Contents Hide Μητσοτάκης: Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα –…

Με 8 οχήματα ενισχύεται η ομάδα κρούσης γιατρών του 1110

Με 8 οχήματα ενισχύεται η ομάδα κρούσης γιατρών του 1110

Ατζούν Ιλίτζαλι: Ο Βόλος και οι επενδύσεις – μαμούθ που έχει στα σκαριά

Ο Αχιλλέας Μπέος εμφανίζεται θετικός…στις προθέσεις του Ατζούν

Ολοκληρώθηκαν 5 δωρεές του ΤΑΡ σε φορείς της Β. Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής

Ελλάδα. Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση των πρώτων προγραμμάτων υποστήριξης ευαίσθητων…

Στόχος fake news η Μπριζίτ Μακρόν – Χαμός στα social media με δημοσίευμα ότι “γεννήθηκε άνδρας”

Στόχος fake news η Μπριζίτ Μακρόν – Χαμός στα social media με…

Capital Controls: Νέο όριο ανάληψης από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

Από σήμερα Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα…

ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι τυχεροί λαχνοί της κλήρωσης που κέρδισαν 1.000 ευρώ

Αναρτήθηκαν στις 6:00 το απόγευμα από την ΑΑΔΕ οι τυχεροι λαχνοί από…