Προσκεκλημένη του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα,  Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, μεταξύ Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Επιχειρηματιών, στον τόπο κατοικίας του κ. Πρέσβη στην Αθήνα, ήταν την Παρασκευή 7 Απριλίου η Μαρία Αντωνίου.

 

Εκεί είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις, στο κοινό πλαίσιο των σχέσεων και των παραδόσεων των δύο χωρών Ελλάδος και Αμερικής, σχέσεις που συμβάλλουν δημιουργικά στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

 

Τόνισε στον κ. Πρέσβη τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει προς αυτή τη κατεύθυνση η ελληνική κοινότητα, αλλά και με τρόπο καθοριστικό, ουσιαστικό και σημαντικό, η Καστοριανή Ομογένεια, που εκφράζεται αντιπροσωπευτικά και θεσμικά από τον Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης.

 

Μία δημιουργική κοινότητα, που έχει διακριθεί για την πολυδιάστατη δράση της τόσο στα εθνικά δίκαια της πατρίδας μας όσο και για τη συνεισφορά της στον πολιτισμό, τη φιλανθρωπική δράση και τις αγαθοεργίες, καθώς επίσης και τις υποτροφίες που χορηγούνται από τον Σύλλογο για να σπουδάσουν στην Αμερική και στην Ελλάδα τα ελληνόπουλα.

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.