Γιατί οι μαμάδες θυμώνουν πιο εύκολα απ’ τους μπαμπάδες (κι έχουν και δίκιο);

Πολλές φορές ακούμε πως οι μαμάδες είναι πιο ευέξαπτες από τους μπαμπάδες. Θυμώνουν ευκολότερα, φωνάζουν και χάνουν την ψυχραιμία τους με πράγματα που οι μπαμπάδες τα θεωρούν ασήμαντα. Για παράδειγμα, δύσκολα θα δείτε έναν μπαμπά να βάζει τις φωνές επειδή είναι απλωμένο το παζλ στη μέση του σαλονιού ήεπειδή τα παπούτσια του παιδιού είναι πεταμένα στην κουζίνα. Ίσως γιατί οι μπαμπάδες δεν τα έχουν μαζέψει γύρω στις 10.000 φορές λίγο νωρίτερα…

Εν ολίγοις, μπορεί οι μαμάδες να θυμώνουν πιο εύκολα από τους μπαμπάδες, αλλά θυμώνουν για λίγο και σχεδόν πάντα είναι δικαιολογημένες! Το μυστικό είναι να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας και να μην καταλήγουμε σε φωνές!

 

Περνούν περισσότερη ώρα με τα παιδιά

Φυσικά δεν είναι ο κανόνας να περνάνε οι μαμάδες τον περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει, και ειδικά όσο είναι μικρά. Είναι φυσικό, λοιπόν, οι τριβές ανάμεσά τους να είναι περισσότερες!

Η μαμά βλέπει το παιδί μέσα στη μέρα να θυμώνει, να αντιδρά, να είναι συνεργάσιμο ή ανυπάκουο. Οι αφορμές για να θυμώσει είναι σίγουρα περισσότερες, αλλά πρέπει να της αναγνωρίσουμε πως ο θυμός της κρατάει για πολύ λίγο! Πολύ σύντομα είναι πάλι όλα σαν να μη συνέβη απολύτως τίποτα!

Έχουν πολλά στο μυαλό τους

Οι μαμάδες (όπως και οι μπαμπάδες) έχουν στο μυαλό τους χιλιάδες πράγματα! Το πρόγραμμα του σπιτιού, τα όρια που θα βάλει στα παιδιά, τη δουλειά της, τα ψώνια, προσωπικά της θέματα και άλλα πολλά! Η διαφορά με τους μπαμπάδες είναι πως, ενώ την απασχολούν όλα αυτά, παράλληλα διαχειρίζεται και την καθημερινότητα η οποία περιλαμβάνει πολύ χρόνο με τα παιδιά. 

Είναι φυσικό, λοιπόν, να χάνει ευκολότερα την ψυχραιμία της και μερικές φορές να ξεσπάει με μικρές, ασήμαντες αφορμές.

Μόλις φτιάχνουν το ένα δωμάτιο έχει χαλάσει το προηγούμενο

Το θέμα της τάξης και της καθαριότητας είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο! Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς μαζεύουν στην εντέλεια το σπίτι και καθαρίζουν ακόμα και την πιο κρυφή γωνιά του και πριν προλάβουν να το απολαύσουν κάνουν επιδρομή τα μικρά!

Άλλες τόσες φορές μέσα στην ημέρα, η μαμά μαζεύει ρούχα και παιχνίδια που είναι απλωμένα παντού, αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια, για να τα δει να ξαναπλώνονται σε λιγότερο από δέκα λεπτά εκεί που ήταν πριν. Νομίζω πως όλες το έχουμε ζήσει, και όλες έχουμε θυμώσει…. πολύ!

Τα παιδιά κάνουν περισσότερες… ανοησίες μπροστά στη μαμά

Είναι γεγονός πως τα παιδιά νιώθουν πιο οικεία με τους ανθρώπους που περνούν τον περισσότερο χρόνο και αφήνουν τον εαυτό τους… ελεύθερο! Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, θα κάνουν και σκανταλιές, θα δοκιμάσουν νέα πράγματα, θα πάρουν ρίσκα και θα κάνουν… ζημιές! Και όλα αυτά, τις περισσότερες φορές, μπροστά στην μαμά που είναι μαζί τους!

Η μαμά, όμως, είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ! Οι ζημιές οδηγούν σε εκνευρισμό, και ο εκνευρισμός σε νεύρα και θυμό οπότε δεν θα λείψουν και οι μικροκαυγάδες μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ:https://www.mama365.gr/

You May Also Like

Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά

Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ευτυχία

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της ΔΥΠΑ 2023

«Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023»

Ποιος ο ρόλος του γονιού στην εφηβεία;

Ποιος ο ρόλος του γονιού στην εφηβεία;

Πέντε φράσεις καλύτερες για να πεις στο παιδί από το «Μην κλαις»

Πέντε φράσεις καλύτερες για να πεις στο παιδί από το «Μην κλαις»

«Νιώθω ευγνωμοσύνη που την έχω»: Η συγκινητική μαρτυρία μιας μητέρας που η κόρη της έχει σύνδρομο Down

«Νιώθω ευγνωμοσύνη που την έχω»: Η συγκινητική μαρτυρία μιας μητέρας που η…

Ιός Κοξάκι: Πώς θα τον εντοπίσετε εγκαίρως στο παιδί

Ιός Κοξάκι: Πώς θα τον εντοπίσετε εγκαίρως στο παιδί

«Δεν είμαι χαζός, είμαι δυσλεκτικός»: Ένα βίντεο που πρέπει όλοι να δούμε

«Δεν είμαι χαζός, είμαι δυσλεκτικός»: αυτή είναι η κραυγή αγωνίας ενός παιδιού…

Τρύφων Ζαχαριάδης: Στην Ελλάδα ανώριμοι γονείς αναθρέφουν ανώριμα παιδιά..

Τρύφων Ζαχαριάδης: Στην Ελλάδα ανώριμοι γονείς αναθρέφουν ανώριμα παιδιά..