Για ξέγνοιαστα καλοκαιρινά βράδια, χωρίς… ενοχλητικούς επισκέπτες!

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ξεγνοιασιάς, των διακοπών, της θερινής ραστώνης αλλά και… των εντόμων! Από τα εκνευριστικά κουνούπια μέχρι τις (συμπαθείς κατά τα άλλα) μέλισσες και τις λαομίσητες κατσαρίδες, οι μικροσκοπικοί εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου είναι από τα ελάχιστα πράγματα που μπορούν να χαλάσουν την ησυχία και τις διακοπές μας! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα αντιμετωπίσουμε -ακόμα και να τα εξαφανίσουμε από μπροστά μας- και μάλιστα εντελώς οικολογικά και με ασφάλεια! Να μερικοί από αυτούς:

Ταλκ για τις σφήκες και τις μέλισσες. Το ταλκ θεωρείται ότι είναι αποτελεσματικό ενάντια στις σφήκες και τις μέλισσες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να απλώσεις μια μικρή ποσότητες σε διάφορα σημεία της βεράντας ή του κήπου.

Αγγούρι και ξύδι για τα μυρμήγκια. Για να αποφύγεις την επέλαση των μυρμηγκιών στην κουζίνα δοκιμάστε το εξής τρικ: κόψε ένα αγγούρι σε φέτες και άπλωσε τες σε διάφορα σημεία στο πάτωμα, κοντά στην “πύλη εισόδου” των μυρμηγκιών στο σπίτι (π.χ. το κάτω μέρος του παραθύρου ή μια χαραμάδα στην μπαλκονόπορτα). Τα μυρμήγκια αν και αγαπούν οτιδήποτε φαγώσιμο μισούν το αγγούρι και δεν θα πλησιάσουν! Μια άλλη λύση, εάν έχουν ήδη βρει τον τρόπο να τρυπώσουν στην κουζίνα σου είναι να περάσεις με λευκό ξύδι τους πάγκους, το πάτωμα και τις επιφάνειες από όπου μπορεί να περάσουν. Απλά ρίξε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψέκασε. Τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν.

Φλούδες εσπεριδοειδών για τις αράχνες. Αφαίρεσε τη φλούδα από οποιοδήποτε εσπεριδοειδές (πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι κ.λπ.) και τρίψε τις επιφάνειες όπου μπορεί να στήσουν τον ιστό τους αράχνες (π.χ. γωνίες σε ράφια και βιβλιοθήκες ή περβάζια παραθύρων). Το αιθέριο έλαιο που βγαίνει από τη φλούδα όχι μόνο θα διώξει τις αράχνες, αλλά επιπλέον θα λειτουργήσει σαν φυσικό αρωματικό χώρου! Bonus: το έλαιο αυτό φροντίζει και θρέφει φυσικά τις ξύλινες επιφάνειες, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς φόβο στα έπιπλά σου.

Αρωματικά φυτά. Τα έντομα και τα ζουζούνια έχουν κάνει αποικίες στον κήπο σου; Χειρίσου το με… διπλωματία. Φύτεψε ανάμεσα στις γλάστρες και τα λουλούδια σας μερικά φυτά που δρουν σαν φυσικά εντομοαπωθητικά, αφού τα περισσότερα ενοχλητικά έντομα δεν αντέχουν να βρίσκονται κοντά τους. Τέτοια είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, ο δυόσμος, ο βασιλικός και η δάφνη. Όχι μόνο θα εμπλουτίσουν τις καλλιέργειές σου, αλλά θα αρωματίσουν όμορφα το χώρο σου και… μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στη μαγειρική!

Αντικουνουπικά κεριά σιτρονέλλας. Η σιτρονέλλα θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτικά εντομοαπωθητικά. Βάλε μερικά κεριά με αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας στο μπαλκόνι ή τον κήπο και για να απολαύσεις τις καλοκαιρινές βραδιές χωρίς ενοχλητικά τσιμπήματα από τα κουνούπια. Μπορείς και να φτιάξεις μόνη σου αντικουνουπικά κεριά, λιώνοντας υπολείμματα από κεριά που σου έχουν μείνει, προσθέτοντας λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας και ρίχνοντάς τα μέσα σε χαμηλά γυάλινα βάζα ή άδειες κονσέρβες. Εκτός από τη σιτρονέλλα, τα κουνούπια δεν αγαπούν επίσης τα αιθέρια έλαια της κανέλας, του γερανιού και του δυόσμου.

Εντομοαπωθητική λοσιόν με βανίλια. Σε ένα φλιτζάνι νερό ρίξε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας (βανιλίνη). Ανακάτεψε καλά και βάλτο σε ένα μπουκάλι με σπρέι. Ψέκασε με αυτό τα σημεία του σώματος που είναι ακάλυπτα και θα γλυτώσεις τα τσιμπήματα από τα κουνούπια! Επιπλέον, θα μυρίζεις όμορφα!

Σαπουνόνερο ενάντια στις κατσαρίδες. Και μόνο η θέα μιας κατσαρίδας μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση; Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει σε πολλούς! Μια απλή λύση για να εξολοθρεύσεις τον απρόσκλητο επισκέπτη είναι να ψεκάσεις απευθείας την κατσαρίδα με νερό στο οποίο έχεις διαλύσει σαπούνι. Θέλει, βέβαια, θάρρος για να την πλησιάσεις τόσο πολύ, αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να την εξοντώσεις, σωστά;

Barbeque χωρίς απρόκλητους επισκέπτες. Εάν ψήνεις στον κήπο ή την βεράντα και τα έντομα έχουν μαζευτεί γύρω, ζαλισμένα από τις μυρωδιές, ρίξτε απευθείας πάνω στα κάρβουνα κλαδιά δεντρολίβανου και φασκόμηλου. Το άρωμά τους θα τα διώξει από το τραπέζι σας.

Ο φωτισμός που απωθεί τα έντομα! Αν και συνήθως τα έντομα έλκονται από τις λάμπες και γενικά τις πηγές φωτισμού, υπάρχει ένα είδος το οποίο φαίνεται να μην πολυσυμπαθούν! Πρόκειται για τις λάμπες τύπου LED. Εάν αντικαταστήσεις τα φώτα που έχεις στη βεράντα ή τον κήπο σας με τύπου LED, τότε και θα κάνεις οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος και δεν θα προσελκύονται τα κουνούπια που απωθούνται από το φωτισμό που παράγεται από αυτού του είδους τις λάμπες.

ΠΗΓΗ:https://www.madamefigaro.gr/

You May Also Like

Τρόποι να περιορίσετε την υγρασία από τους τοίχους του σπιτιού σας

Τρόποι να περιορίσετε την υγρασία από τους τοίχους του σπιτιού σας

Χρήσεις της πατάτας που ίσως δεν είχατε σκεφτεί

Χρήσεις της πατάτας που ίσως δεν είχατε σκεφτεί

Υπνική άπνοια: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Οι πάσχοντες παρουσιάζουν ημερήσια κόπωση και υπνηλία

Γιατί είναι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη!

Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του.

Η τέχνη της γοητείας: 8 πράγματα που όλοι οι άντρες ψάχνουν σε μια γυναίκα

Η τέχνη της γοητείας: 8 πράγματα που όλοι οι άντρες ψάχνουν σε…

Πώς καθαρίζω το στρώμα του κρεβατιού;

Table of Contents Hide Αναρωτιέστε αν το στρώμα που κοιμάστε είναι αρκετά…

Μυστικά καθαριότητας που λύνουν τα χέρια

Μυστικά καθαριότητας που λύνουν τα χέρια

Παλιά σιδερώστρα: 12 ιδέες για να την αξιοποιήσετε με έξυπνο τρόπο και να μεταμορφώσετε το σπίτι σας

Table of Contents Hide Παλιά σιδερώστρα: 12 ιδέες για να την αξιοποιήσετε…

Κρέμα νυκτός: Η φυσική συνταγή 2 υλικών που είναι πιο αποτελεσματική από τις ακριβότερες κρέμες του εμπορίου

Table of Contents Hide Κρέμα νυκτός: Η φυσική συνταγή 2 υλικών που…