Δ/ΝΣΗ  ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία οι γονείς και κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών υποβάλλουν αίτηση από τις 28 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου 2021 στον σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio

μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά την οριστικοποίηση της υποβολής της αίτησης αποδίδεται ο κωδικός και το κλειδί της αίτησης, που είναι απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση της διαδικασίας από τους αιτούντες/ούσες.

 

Στην Α΄ τάξη του  Πειραματικού 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2021 – 2022 θα εισαχθούν 7 μαθητές (https://www.iep.edu.gr/pps/docs/kena_pp_2021_22.pdf).

 

Οι γονείς και/οι κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών δύνανται να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή σε ένα μόνο Πειραματικό Σχολείο ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Η ηλεκτρονική κλήρωση διενεργείται σύμφωνα με την κατωτέρω διαδικασία:

(α) Οι υποψήφιοι όλων των σχολικών μονάδων καταχωρίζονται σε ένα και μοναδικό φύλλο εργασίας (Excel)

(β) Σε κάθε υποψήφιο/α αποδίδονται δύο τυχαίοι αριθμοί μέσω της γεννήτριας τυχαίων αριθμών

(γ) Κληρώνονται οι μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες ανήκουν στη γενική και στις ειδικές κατηγορίες, κατά την αύξουσα σειρά του πρώτου τυχαίου αριθμού που τους αποδίδεται από τη συνάρτηση, κατά τρόπο ώστε να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των μαθητών/τριών κάθε σχολικής μονάδας. Σε περίπτωση που σε μία διαθέσιμη θέση αντιστοιχούν περισσότεροι του ενός/μίας υποψηφίου/ας, λόγω απόδοσης ίδιου πρώτου τυχαίου αριθμού, γίνεται χρήση του δεύτερου τυχαίου αριθμού που τους αποδόθηκε.

Στην εν λόγω κλήρωση το 80% των προκηρυσσόμενων θέσεων πληρώνεται με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων μαθητών/τριών, με ισοκατανομή ως προς το φύλο. Το 20% των προκηρυσσόμενων θέσεων πληρώνεται με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών της ειδικής κατηγορίας που την αποτελούν: α) δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια ή αδέλφια (υιοθετημένα ή μη) μαθητών/τριών γεννημένα το ίδιο έτος και εφόσον ένας/μία εκ των αδελφών κληρώθηκε στην πρώτη κλήρωση β) αδελφοί/ές μαθητών/τριών που ήδη φοιτούν στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Γυμνάσιο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Λύκειο αλλά όχι στην τάξη αποφοίτησης της εκάστοτε ανώτερης βαθμίδας διασυνδεδεμένων σχολείων και γ) τέκνα εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος ή σε διασυνδεδεμένο με αυτό ΠΕΙ.Σ. Οι κενές θέσεις της ειδικής κατηγορίας πληρώνονται κατά την σειρά προτεραιότητας ως εξής: προηγούνται οι μαθητές/τριες της κατηγορίας α, έπονται οι μαθητές/τριες της κατηγορίας β, εφόσον υφίστανται κενές θέσεις και ακολουθούν οι μαθητές/τριες της κατηγορίας γ, εφόσον ομοίως υφίστανται κενές θέσεις.

Ο Διευθυντής του σχολείου

                                             Γεώργιος Μασλάρης                  

 

 

You May Also Like

Άμεση σύλληψη 45χρονου για κλοπή από Ιερό Ναό σε περιοχή της Φλώρινας

Άμεση σύλληψη 45χρονου για κλοπή από Ιερό Ναό σε περιοχή της Φλώρινας

3η Χορωδιακή Συνάντηση Καστοριάς – 7 χορωδίες τιμούν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου στις 11:30 πμ η πόλη της…

Run Greece Καστοριά 2017: Η ERGO Ασφαλιστική απένειμε το “εισιτήριο συμμετοχής” για τον αγώνα 3χλμ. την ημέρα του Μαραθωνίου της Αθήνας στην ομάδα της Περιφέρειας Καστοριάς

Το “εισιτήριο συμμετοχής” στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Καστοριάς στον…