SONY DSC

 

 

Δασταμάνης: Θετικές εξελίξεις για Γρεβενίτη-Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί με 150.000 ευρώ την μελέτη αναβάθμισης του αστικού μας ποταμού

 

Τη βαθύτατη ικανοποίησή του και τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κώστα Σκρέκα, τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ.Αλεξάνδρα Σδούκου, το Βουλευτή Γρεβενών κ.Ανδρέα Πάτση και τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου κ.Στάθη Σταθόπουλο, εκφράζει ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης για τις θετικές αποφάσεις που πάρθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αναφορικά με το μέλλον του Γρεβενίτη Ποταμού.

 

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΝ ενέκρινε σε συνεδρίασή του, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουνίου 2021, το τεκμηριωμένο αίτημα του κ.Δασταμάνη για τη χρηματοδότηση της ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης μελέτης που σχεδιάζει ο Δήμος Γρεβενών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για τη ριζική ανάπλαση του αστικού μας ποταμού.

 

Η απόφαση κάνει λόγο για την ένταξη της αιτούμενης χρηματοδότησης του Δήμου Γρεβενών, ύψους 150.000 ευρώ, στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Ταμείου που φέρει τον τίτλο «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2021».

 

Έτσι, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση και ουσιαστική ανάκαμψη της περιβαλλοντικής λειτουργίας του Γρεβενίτη που θα τερματίσει μια για πάντα τα σοβαρά προβλήματα των φερτών υλικών, των στάσιμων νερών αλλά και της δυσοσμίας που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Επιπλέον, ο κοινός Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου Γρεβενών με το ΕΜΠ, που θα οριστεί με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, η οποία θα προκύψει ως αποτέλεσμα μιας οργανωμένης διαδικασίας Δημόσιας Διαβούλευσης με πολίτες και φορείς, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή ενσωμάτωση του ποταμού στον αστικό ιστό.

 

Ενσωμάτωση που θα έρθει μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις διεπιστημονικού χαρακτήρα και πράσινης δικτύωσης καθώς ο Γρεβενίτης αποτελεί έναν πολύτιμο φυσικό πόρο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταυτότητα και την ιστορία της πόλης μας.

 

Συνεπώς, ο προτεινόμενος Σχεδιασμός μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πιλοτικό έργο προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών διασύνδεσης αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των στρατηγικών της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), στις οποίες ο Δήμος Γρεβενών έχει ήδη ενταχθεί. 

 

You May Also Like

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για την υπόθεση με τα rottveilers στην Κοζάνη

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία παρακολουθεί υπεύθυνα και εκ του σύνεγγυς…

Αδελφοποίηση των Δήμων Νεστορίου – Χάλκης

Σε αδελφοποίηση προχωρούν οι Δήμοι Νεστορίου και Χάλκης με ομόφωνη απόφαση των…

Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή κ.Θωμά Νέστορα

  Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό…

Επίσημος Εορτασμός για την 1η του Έτους στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Με την επίσημη δοξολογία στην Μητρόπολη και την κοπή της βασιλόπιτας στην…

Τιμή στους πεσόντες Μακεδονομάχους στο Καστανόφυτο.

Τιμή στους πεσόντες Μακεδονομάχους στο Καστανόφυτο.

Ε.Φ.Α. Καστοριάς: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017

Ε.Φ.Α. Καστοριάς: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017

Μαρία Αντωνίου: “Κανένας στο Περιθώριο – Nα συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή του κοινωνικού αγαθού της υγείας προς τους συμπολίτες μας”

Επίσκεψη της Μαρίας Αντωνίου στο Νοσοκομείο Καστοριάς