Μετά την τεράστια πρόκριση στους “4” του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου στην εξαιρετική εβδομάδα που διανύει στο Παρίσι αλλά και στον τελευταίο πόντο του αγώνα με την ατυχή έμπνευση του Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται για 2η σερί χρονιά στα ημιτελικά του Roland Garros, για 3η σερί σε Grand Slam και για 4η στην καριέρα του, μετά από την εμφατική νίκη απέναντι στον Νο2 του κόσμου Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 6-3, 7-6(3), 7-5.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Τσιτσιπάς έγινε ο μόλις 3ος παίκτης στην ιστορία (εκτός των Big 3 και του Άντι Μάρεϊ) όπου φτάνει σε ημιτελικό Major για 3η σερί φορά μετά από τους Νταβίντ Φερέρ (US Open 12, Australian Open 2013, Roland Garros 2013) και Σταν Βάβρινκα (US Open 2016, Australian Open 2017, Roland Garros 2017).

Στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στην εξαιρετική εβδομάδα που διανύει στο Παρίσι και φυσικά στον τελευταίο πόντο του αγώνα με την αποτυχημένη… έμπνευση του Μεντβέντεφ να παίξει με underarm service.

“Ένιωσα ότι κάτι ετοιμάζει. Σταμάτησε για λίγο πριν σερβίρει. Ναι, μπορώ να πω ότι σε ένα βαθμό ήμουν προετοιμασμένος. Είναι αυτό το μικρό χρονικό διάστημα λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο που καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να εκτελέσει ένα κανονικό service. Εγω από την πλευρά μου έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω”, δήλωσε ο Νο5 του κόσμου.

Ο 22χρονος, ο οποίος με τη νίκη αυτή έφτασε τις 38 στη σεζόν και συνεχίζει να προηγείται στην ειδική βαθμολογία για το δρόμο προς τους τελικούς του Τόρινο, έχει φτάσει στα ημιτελικά έχοντας παραχωρήσει μόλις ένα set στον 3ο γύρο κόντρα στον big server Τζον Ίσνερ.

Στην πρεμιέρα κέρδισε τον έμπειρο Γάλλο Ζερεμί Σαρντί, στον 2ο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισπανού Πέδρο Μαρτίνεθ, αλλά και του συμπατριώτη του και Νο12 στο ταμπλό, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ενώ την Τρίτη (8/6) κατάφερε να ξεπεράσει και τη ψυχολογική πίεση του 1-6 (H2H) κόντρα στον Μεντβέντεφ και να φτάσει στα ημιτελικά του Παρισιού για 2η σερί χρονιά και πλέον ο δρόμος προς τον τελικό απέχει μία νίκη και η κατάκτηση του 1ου Grand Slam καριέρας μόλις δύο…

“Παίζω καλά. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα θα φανεί από μόνο του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης στο ταμπλό που δεν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει το τουρνουά. Ειμαι σίγουρος ότι όλοι ξέρουν ότι μπορούν να παίξουν καλά.”

“Από τη μεριά μου φυσικά και παίζω πολύ καλά και νομίζω ότι αν συνεχίσω σε αυτό το ρυθμό σίγουρα θα υπάρξει ανταμοιβή… και γιατί όχι;”

“Αισθάνομαι προνομιούχος που είμαι σε αυτή τη θέση. Προφανώς η καθημερινή σκληρή δουλειά είναι ένα βασικό στοιχείο που βρίσκομαι εδώ. Αλλά ο εαυτός μου θέλει περισσότερα”.

Πηγή: Tennis24

You May Also Like

Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και δημόσιο

Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και δημόσιο

Θωμαΐδης: Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά τον Μάρτιο

Η μετάλλαξη Δέλτα στην Αττική είναι σε αποδρομή, μόλις που ανιχνεύεται, ενώ…

Κιβωτός του Κόσμου: «Είπα ψέματα για τον πατέρα Αντώνιο, ποτέ δεν με πείραξε»

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο 16χρονος, που είναι ένας από τους βασικούς μάρτυρες.

Πανελλήνιες 2018: Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2018: Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι…

Ψηφίστηκε ο “Κώδικας Μετανάστευσης”

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τίτλο “Κώδικας Μετανάστευσης”.

Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

Table of Contents Hide Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων…

Ξεκίνησε η υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» και του Προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε σχολεία της χώρας

Ξεκίνησε η υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» και του Προγράμματος προώθησης της…

ΥΠΕΣ: Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης είναι ψηφιακό

ΥΠΕΣ: Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης είναι ψηφιακό

Αφροδίτη Λατινοπούλου για την επίθεση Πακιστανών σε γυναίκα στην Αγία Μαρίνα: Κάποιοι δεν θέλουν να ενσωματωθούν…

Έκανε την πρώτη της ανάρτηση μετά τις 31 Μαΐου και τον σάλο…

Νέα αναδρομικά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι

Νέα αναδρομικά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι