«Έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί” με ανήθικους να σπουδάσει. Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο»

Μετά τη συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, πήρε το λόγο ο πατέρας του μιλώντας για την απώλεια του γιου του και τα βασανιστήρια από τους Κρητικούς που ταλαιπώρησαν την ψυχή του, συμβάλλοντας στην απόφασή του να προχωρήσει στο απονενοημένο βήμα.

Η κατάθεση του πατέρα διεξήχθη σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα ενώ όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του epirus-tv-news.gr ,κάποια στιγμή ο πατέρας παραπονέθηκε πως δεν αισθανόταν καλά η διαδικασία διακόπηκε για λίγα λεπτά ,χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να κληθεί το ΕΚΑΒ .

Η συγκλονιστική του κατάθεση “Δεν έχασα κλειδιά ούτε πρόβατο ,έχασα το παιδί μου”

Μετά από μήνες μου είπαν ότι δεν τα λέω καλά .Δεν έχασα κλειδιά ούτε πρόβατο ,έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί”με ανήθικους να σπουδάσει.[…]Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί .”ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων .

Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο όχι από ντροπή .[…]Κάποιοι έβγαλαν σχολείο και πανεπιστήμιο για να παραποιούν τις λέξεις .Εγώ ξέρω ότι οι λέξεις έχουν μία έννοια .”ανέφερε ο κ.Γιακουμάκης εμφανώς φορτισμένος .

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άρεσε στον Βαγγέλη η σχολή ο πατέρας απάντησε πως ο ίδιος στη ζωή του πάντα προσπαθεί να πηγαίνει με βάση τα “θέλω” του καθενός και “από τη στιγμή που το παιδί μου το ήθελε για αυτό και έκανα αυτό που επιθυμούσε.”

Τον πρώτο χρόνο ο Βαγγέλης συγκατοικούσε με 3 παιδιά χωρίς προβλήματα και μόλις ο ίδιος έμαθε στα μέσα της χρονιάς (το 2014)πως είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια προβλήματα ,ρώτησε το παιδί αν όλα ήταν καλά και τον διαβεβαίωσε πως όλα ήταν καλά.

Οι γονείς έμαθαν τα βασανιστήρια του παιδιού του μετά τον θάνατό του

Εγώ αυτά που ξέρω τώρα τα έμαθα μετά από αρκετά χρόνια ,περίπου 4.Η κ.Παπαπέτρου μας είπε πως δεν μας τα είχε πει όλα αφού ο Βαγγέλης ήταν 20 χρονών και μπορούσε να διαχειριστεί μόνος του την κατάσταση.” σημείωσε.

Μετά από 6 χρόνια έρχονται οι φίλοι του για να πουν πως όλα ήταν ένα αστείο ,αυτά όμως δεν είναι αστεία” ,ανέφερε και μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως και στον ίδιο όταν ήταν στο στρατό του είχαν κάνει αστεία αλλά μόνο 1 φορά.

Το αίσθημα της ντροπής ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη να μην μιλά αλλά όταν ο άλλος δεν μιλά επειδή ντρέπεται δεν σημαίνει πως έγιναν και φίλοι του “,εξήγησε.

“Ευτυχώς ο Βαγγέλης μου μπορεί να μην μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο”

Αν τα γνώριζα τότε όλα αυτά θα τους κατηγορούσα ,αλλά τότε τους θεωρούσα φίλους[..]Ο φίλος έχει άλλη έννοια όχι να εκμεταλλευτείς μία σιωπή .Ευτυχώς ο Βαγγέλης μου μπορεί να μην μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο Η Κρήτη δεν είναι αυτή που δείχνουν .”ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γιος του ,όπως είπε, δεν δημιουργούσε προβλήματα και δεν συμμετείχε στις παραβατικές συμπεριφορές της παρέας των Κρητικών .

Σημειώνεται ότι όσο προχωρούσε η κατάθεση τόσο και μεγάλωνε η φόρτισή του φτάνοντας σε σημείο που αδυνατούσε να συνεχίσει να μιλά.

Ο κ.Γιακουμάκης σημείωσε πως σεβάστηκε το γεγονός πως οι γονείς ενός κατηγορουμένου ήρθαν στην κηδεία του παιδιού του και θεώρησε πως αυτό έγινε γιατί δεν ήξεραν τί είχε συμβεί .

Όταν ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε από τη σχολή έσπευσαν όλοι να μας βοηθήσουν αλλά την ώρα της δίκης πήγαν με το μέρος του διευθυντή. Μάλιστα δεν βρέθηκε κανείς ούτε από τους κατηγορουμένους να μου πει ότι ο Βαγγέλης μου δεν ήταν όπως τον ήξερα εγώ Μου είχαν πει ονόματα παιδιών που είχαν αποβληθεί αλλά την ώρα της δίκης τα ξέχασαν όλα .”σημείωσε.

Αν χρειαζόταν να ξανα μεγαλώσει το γιο του θα τον ανάθρεφε με τον ίδιο τρόπο είπε τονίζοντας πως δεν πιστεύει με τίποτα ότι ο ίδιος ο Βαγγέλης εκλάμβανε αυτά τα περιστατικά ως πλάκα .

ΠΗΓΗ:https://www.infokids.gr/