«Μετά το καλοκαίρι έρχονται ακόμη πιο σημαντικές παραγωγές και ακόμη μεγαλύτερες ειδήσεις» τονίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Πλώρη» για τη Θεσσαλονίκη έβαλε ο Αντόνιο Μπαντέρας. Ο αστέρας του Χόλιγουντ μαζί με την Κέιτ Μπόσγουορθ, 300 ακόμη ηθοποιούς, συντελεστές όλων των ειδικοτήτων και 1.000 κομπάρσους θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα μιας ταινίας, της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής της σύγχρονης εποχής για την πόλη.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όλοι οι συντελεστές θα βρίσκονται στην πόλη και η Θεσσαλονίκη θα βιώσει το πρώτο της: «φώτα, κάμερα… πάμε!». Πλέον, κοινοί δρόμοι και γνωστές τοποθεσίες θα αποτελούν ένα τεράστιο πλατό για την πολλών εκατομμυρίων δολαρίων παραγωγή.

«Θα κλείσουν πολλοί δρόμοι για τα γυρίσματα. Για έναν μήνα περίπου θα είναι όλοι στη Θεσσαλονίκη. Και μετά ο προγραμματισμός, αν όλα πάνε καλά, είναι στους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος του χρόνου να φέρουμε κι άλλες ταινίες στην πόλη», επεσήμανε ο κ. Κουάνης και δήλωσε εμφατικά ότι το «πράσινο φως» για να γίνει μια cinecitta η πόλη δόθηκε «από τη στιγμή που ηθοποιός και σκηνοθέτης… γούσταραν να έρθουν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας τους! Οπότε και τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα».

«”Έπεσε” τότε και η ιδέα να αλλάξουμε το σενάριο και από “σκηνικό” Νέας Ορλεάνης να πάμε για εικόνες από Μαϊάμι και Φλόριντα και η ιστορία έκλεισε!», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουάνη, τα συνεργεία ήδη δουλεύουν, γίνεται ρεπεράζ (σ.σ επιλογή τοποθεσίας) και «κλείνουν» χώρους, ενώ κλείνει και το κέτερινγκ για τα γυρίσματα. Πέρα από τα 300 άτομα ηθοποιούς και συνεργείο, δουλεύουν και αναζητούνται και τεχνικοί, μάστορες κάθε ειδικότητας με τους… «μαραγκούς και τους γυψάδες για τα εκμαγεία που θα απαιτηθούν, να είναι σε μεγάλη ζήτηση! «Οι ηθοποιοί θα έρθουν τέλη Ιουνίου και η συγκεκριμένη ταινία θα χρησιμοποιήσει πάνω από 1000 κομπάρσους», προσθέτει ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ.

Όπως επισημαίνει, ολόκληρος αυτός ο μηχανισμός είχε ήδη στηθεί σε συνεργασία με το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονιάς.

Δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα μετατραπούν σε κινηματογραφικά πλατό

«Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα στον κινηματογραφικό χάρτη με το Φεστιβάλ της και τις σχετικές εκδηλώσεις. Τώρα, η πόλη μπαίνει και στον χώρο της παραγωγής, που είναι κάτι πολύ σημαντικό: η δημιουργία περιεχομένου είναι αυτή που “κρατάει” όλα τα υπόλοιπα», τονίζει ο κ. Κουάνης. Για τη συγκεκριμένη ταινία δόθηκε μεγάλη «μάχη» από τον ίδιο και στελέχη του χώρου ώστε να «νικήσει» η Θεσσαλονίκη.

«Το σενάριο ήταν έτοιμο. Η ιστορία διαδραματιζόταν στη Νέα Ορλεάνη, στα French Quarters της περιοχής. Το πιο δύσκολο ήταν η αρχική σκηνή, που τοποθετούνταν σε έναν βαλτότοπο με αλιγάτορες. Εμείς όμως κάναμε μια πρώτη μελέτη και έρευνα και προκρίναμε το Δέλτα του Αξιού», εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, που τονίζει ότι η πόλη έκοψε πρώτη το νήμα όταν ο σκηνοθέτης ήρθε στη Θεσσαλονίκη: «τού άρεσε πολύ και τελείωσε το θέμα!», αναφέρει.

Ο κ. Κουάνης αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι οι δημιουργοί της ταινίας συζητούσαν για να γυριστεί η ταινία στη νότια Ευρώπη και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, ωστόσο η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγο καιρό ήταν η κίνηση που μέτρησε για την τελική απόφαση. «Κάναμε μια γύρα με την παραγωγή την άνοιξη. Γοητεύτηκαν από τους χώρους και τη φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη», αποκαλύπτει.

Τζιτζικώστας: Να περιμένετε και μεγαλύτερα ονόματα στη Θεσσαλονίκη

«Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα! Μετά το καλοκαίρι έρχονται ακόμη πιο σημαντικές παραγωγές και ακόμη μεγαλύτερες ειδήσεις», σημειώνει, ξεκινώντας την περιγραφή του για το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δεν υπάρχει ταβάνι. Μπορούμε με αξιώσεις να φέρουμε στην Ελλάδα οποιασδήποτε παραγωγή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θα κερδίζουμε καθημερινά και κάθε μήνα, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των οπτικοακουστικων παραγωγών», σημειώνει ο κ. Τζιτζικώστας και υπογραμμίζει ότι το σημαντικό είναι «σε αυτόν τον κλάδο να γίνει η αρχή και να γίνει σωστά, κάτι που έχει συμβεί εδώ με το Film Office της Περιφέρειας». Ένα ειδικό Γραφείο που «κατάφερε να λύσει όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα». «Είμαστε εδώ για να λύσουμε από τα μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα ζητήματα», προσθέτει.

Περιγράφοντας τα κέρδη που θα προσφέρει η κινηματογραφική προβολή των σημείων των γυρισμάτων, επισημαίνει ότι «θα αναδειχθούν οι ομορφιές της περιοχής μας», την ίδια ώρα που «ο θεατής θα έχει την αίσθηση πως βρίσκεται σε μέρη του Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ».

«Η περιοχή μας μπορεί να υπηρετήσει όλων των ειδών τις ταινίες», καταλήγει ο κ. Τζιτζικώστας.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbeast.gr/

You May Also Like

ΕΛΑΣ: Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

ΕΛΑΣ: Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της…

Έκθεση: Υπέρβαρος περισσότερος από το μισό πληθυσμό έως το 2035

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να βλέπουμε τα ποσοστά παχυσαρκίας να αυξάνονται ταχύτερα μεταξύ των παιδιών και των εφήβων»

Αμβρόσιος – Ο πρώην μητροπολίτης έβγαλε ψεκαστήρι εν’ ώρα λειτουργίας με… φάρμακο για τον κοροναϊό

Η κίνηση του Αμβρόσιου προκάλεσε αντιδράσεις

Υπ. Εργασίας: Εγκρίθηκε η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου

Υπ. Εργασίας: Εγκρίθηκε η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου

Επεισόδια από Ρομά στο Μενίδι: Πυροβόλησαν στο πρόσωπο διοικητή της ΟΠΚΕ

Δέκα οι τραυματίες αστυνομικοί

Αλέξης Γρηγορόπουλος: 14 χρόνια από την δολοφονία που δεν ξέχασε κανείς, το μοιραίο βράδυ, η κηδεία και η εξέγερση

Αλέξης Γρηγορόπουλος: 14 χρόνια από την δολοφονία που δεν ξέχασε κανείς, το…

Από τις 20 Μαΐου ο νέος μειωμένος ΦΠΑ. Ποια προϊόντα και υπηρεσίες αφορά

Από τις 20 Μαΐου ο νέος μειωμένος ΦΠΑ. Ποια προϊόντα και υπηρεσίες…

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ενόψει Πάσχα

Πριν το Πάσχα θα καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα σε δικαιούχους

Ολοκλήρωση της αναχώρησης των 406 ασυνόδευτων παιδιών από τη Λέσβο

  Ολοκλήρωση της αναχώρησης των 406 ασυνόδευτων παιδιών από τη Λέσβο

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου