e-ΕΦΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις κατασκηνώσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής για την θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2021.
Δικαιούχοι είναι τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον Φορέα. Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr (https://www.efka.gov.gr/el/aiteseis-kataskenoseon-2021) κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS.
Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται από σήμερα 15/6/2021 (9.00 π.μ.) έως και την Δευτέρα 21/6/2021 (11:59 μ.μ.), και για τις 5 κατασκηνωτικές περιόδους ταυτόχρονα.
Συγκεκριμένα: – για την 1η κατασκηνωτική περίοδος (επικρατέστερες ημερομηνίες: από 1/7/2021 έως 15/7/2021), – για την 2η κατασκηνωτική περίοδος (επικρατέστερες ημερομηνίες: από 16/7/2021 έως 30/7/2021), – για την 3η κατασκηνωτική περίοδος (επικρατέστερες ημερομηνίες: από 31/7/2021 έως 14/8/2021), – για την 4η κατασκηνωτική περίοδος (επικρατέστερες ημερομηνίες: από 15/8/2021 έως 29/8/2021), με διάρκεια 15 ημέρες έκαστη, για παιδιά τυπικής ανάπτυξης, καθώς και – για την 5η κατασκηνωτική περίοδο (επικρατέστερες ημερομηνίες: από 26/8/2021 έως 5/9/2021) με διάρκεια 10 ημέρες, που αφορά σε παιδιά με Αναπηρία. Οι ακριβείς ημερομηνίες των κατασκηνωτικών περιόδων για κάθε κατασκήνωση αναφέρονται στην λίστα των κατασκηνώσεων που είναι αναρτημένη πριν την είσοδο στην πλατφόρμα. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων 15 τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2021. Ειδικότερα οι δικαιούχοι είναι:
– Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία ασφαλισμένων των πρώην φορέων ΤΑΞΥ, ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ, ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΑ-ΤΥΔΑ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΘ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΕ (Δικαστικοί Επιμελητές), ΕΤΑΑ/ΤΑΣ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕ Μετάλλου – Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, συνταξιούχων των πρώην φορέων ETAA/TAN, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ και ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ.
– Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων των πρώην φορέων, που συγχωνεύτηκαν στον e-ΕΦΚΑ. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτίμησης. Λόγω της μείωσης των προσφερόμενων θέσεων (24.309 φέτος), εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ για το φορολογικό έτος 2019 (δηλώσεις του 2020). Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα στις 28/6/2021 οπότε, όσοι έχουν υποβάλει αίτηση, θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή, την οποία πρέπει να εκτυπώσουν, να υπογράψουν και να παραδώσουν στην κατασκήνωση κατά την άφιξη του παιδιού.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι προσβάσιμη και μέσα από την ενιαία διαδικτυακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-eephka (Αρχική → Εργασία και ασφάλιση → Κατασκηνώσεις → Προγράμματα κατασκηνώσεων (e – ΕΦΚΑ)

ΠΗΓΗ:http://www.enikonomia.gr/

You May Also Like

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουλίου;

Η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2017 θα γίνει ως εξής:

Ξεκινά το σχέδιο “internet για όλους” με 27 ευρώ και ταχύτητα 10 Μbps

Ξεκινά το σχέδιο “internet για όλους” με 27 ευρώ και ταχύτητα 10…

Ομιλία Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου κατά την τελετή Παραλαβής – Παράδοσης στο ΥπΑΑΤ

Ομιλία Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου κατά την τελετή Παραλαβής…

Πέθανε ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών.

Βάσει δεδομένων της UNESCO πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς. 

Blue Horizon-Aπίστευτες δηλώσεις της Ιωάννας Μάνδρου

«Ας τον σπρώχναν μέσα, ας τον πλάκωναν στις κλοτσιές… Όλα εκτός από το να τον σκοτώσεις» είπε για τον 36χρονο Αντώνη

Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου

Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο…

Φωτιά στην Εύβοια: «Οι κάτοικοι των Ελληνικών πολέμησαν τις φλόγες μόνοι τους, βάζοντας μπροστά την καρδιά τους»

Εθελοντής περιγράφει στο Newsbeast πώς οι ντόπιοι έφτιαξαν αντιπυρικές ζώνες και πάλευαν…

Αρχίζει στις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος – Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

Στις 20 Αυγούστου ξεκινά και φέτος η κυνηγητική περίοδος, η οποία θα…

ΟΑΕΔ: Από 13 Απριλίου η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το Μάρτιο

ΟΑΕΔ: Από 13 Απριλίου η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το…

Ν. Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για το άνοιγμα άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης

“Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης…