Ποιος είπε ότι ο «πλανήτης των πιθήκων» ήταν μόνο επιστημονική φαντασία; Αυτή είναι  μία ακόμη απόδειξη ότι τα ζώα επιδιώκουν μόνο την ελευθερία τους.

Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που είδαν «τον πλανήτη των πιθήκων», μάλλον σκεφτόσαστε τα πάντα που θα μπορούσαν να συμβούν τότε που  ένας πίθηκος στον ζωολογικό κήπο Zhengzhou της Κίνας  άρχισε να ακονίζει ένα βράχο , και στη συνέχεια έσπασε  το γυαλί από  το περίβλημα  του.

Πολλοί επισκέπτες στο ζωολογικό κήπο είδαν μια απίστευτη πράξη όταν ένας πίθηκος χρησιμοποίησε μια πέτρα για να σπάσει το τμήμα γυαλιού που τα χώριζε.

Σύμφωνα με τον Daily Mail, ένας τουρίστας, ο κ. Wang είπε ότι “ο πίθηκος πήρε την πέτρα, και άρχισε να την χτυπάει ενάντια στο γυαλί”. όταν το έσπασε ο πίθηκος φοβήθηκε, αλλά επέστρεψε αργότερα για να πάρει μια άλλη πέτρα   και χτυπούσε  και τα κομμάτια του γυαλιού.

Ένας από τους φροντιστές σχολίασε ότι αυτός ο συγκεκριμένος πίθηκος δεν ήταν ίδιος  με τους άλλους. Λοιπόν, αυτός ήξερε πώς να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία για να σπάσει τα καρύδια.

Το γυαλί που είχε  το περίβλημα μπορούσε  να αντέξει πολλά χτυπήματα, ωστόσο ποτέ δεν φαντάστηκαν ότι το ζώο θα δημιουργούσε ένα κοφτερό εργαλείο για να το σπάσει. Μετά το συμβάν, οι φροντιστές συνέλεξαν όλα τα βράχια και τα ραβδιά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια παρόμοια κατάσταση.

Εκπληκτικό, όπως φαίνεται, πολλά μέλη του ζωικού βασιλείου γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία. Όχι μόνο οι πίθηκοι Όπως αναφέρουν τα Live Science, οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν πέτρινα εργαλεία και ακόμη  κάνουν λόγχες για να κυνηγήσουν άλλα πρωτεύοντα, ενώ τα κοράκια χρησιμοποιούν μια ευρεία ποικιλία εργαλείων, από κλαδιά μέχρι τα φτερά τους.

Τα θαλάσσια ζώα είναι επίσης πονηρά. Αγαπητές θαλάσσιες ενυδρίδες από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν βράχους για να χτυπήσουν κοχύλια abalone από τις πέτρες και να τα ανοίξουν. Από την άλλη πλευρά, τα χταπόδια αναζητούν μια πιο αμυντική εφαρμογή των εργαλείων: χρησιμοποιούν κοχύλια καρύδας ως φορητές πανοπλίες.

nation, 2020