Κριτική στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή τα ηλικιακά όρια της AstraZeneca

Την παραίτηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ζήτησε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την απόφασή της για αλλαγή των ηλικιακών ορίων σε ό,τι αφορά τα εμβόλια της AstraZeneca.

«Πριν από δύο μήνες όλη η Ευρώπη αποφάσισε το συγκεκριμένο εμβόλιο να μην χορηγείται σε νεότερους ανθρώπους και εμείς ήμασταν οι μόνοι που ακολουθήσαμε άλλη στάση. Τώρα η θέση των ειδικών πάλι έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ένταση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες και με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη. Ο ίδιος απαντώντας στη ΝΔ  αρνήθηκε πως αμφισβητεί τα εμβόλια, λέγοντας πως έχει κάνει όλα τα εμβόλια τόσο ο ίδιος όσο και οι κόρες του, αλλά επέμεινε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα και κατηγόρησε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων πως «κρατάει το φανάρι» στην κυβέρνηση.

«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια. Εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ’ όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορονοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Επεισόδια από Ρομά στο Μενίδι: Πυροβόλησαν στο πρόσωπο διοικητή της ΟΠΚΕ

Δέκα οι τραυματίες αστυνομικοί

Γεωργιάδης: Με τα εμβόλια έχει αρθεί η υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι αν κάποιος έχει αποφασίσει να μην…

Προσεχώς αλλαγές στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Προτάσεις για την βελτίωση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο – ΚΟΤ σε ΔΕΗ και σε…

Νέος Αντικαπνιστικός Νόμος: Τι υποχρεούνται να γνωρίζουν οι καταστηματάρχες για να αποφύγουν πρόστιμο, αυτόφωρο και κλείσιμο επιχείρησης

Νέος Αντικαπνιστικός Νόμος: Τι υποχρεούνται να γνωρίζουν οι καταστηματάρχες για να αποφύγουν…

Θεσπίζεται διαβατήριο για τα ιπποειδή με στόχο την περαιτέρω θωράκιση των δικαιωμάτων τους

  Θεσπίζεται διαβατήριο για τα ιπποειδή με στόχο την περαιτέρω θωράκιση των…

Ζελένσκι: Έχουν σκοτωθεί 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες – Σχέδιο για νέα αντεπίθεση

«Αυτή είναι μια μεγάλη απώλεια για εμάς», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τους δημόσιους υπαλλήλους

Έντυπο Ε9: Έως τις 31 Μαρτίου η υποβολή του

Προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν όσοι αγόρασαν, πώλησαν, μεταβίβασαν με γονική παροχή ή δωρεά ή κληρονόμησαν ακίνητα το 2022 προκειμένου να τα δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ε9