Μια αυθαίρετη χωματερή εντός της προστατευμένης περιοχής Natura 2000 έχει καταντήσει ο δρόμος δίπλα από τον Ξηροπόταμο που χωρίζει τα χωριά Πολυκάρπη και Μαυροχώρι, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Γυμνάσιο Μαυροχωρίου έχοντας μετατρέψει την περιοχή σε σκουπιδότοπο απειλώντας τη δημόσια υγεία.
Ο χώρος έχει καταντήσει εστία μόλυνσης, αφού δεν είναι και λίγοι αυτοί (κάτοικοι της περιοχής, και όχι μόνο) που αφήνουν στο συγκεκριμένο χώρο ακόμη και μέσα στην κοίτη του ρέματος όλων των ειδών σκουπίδια, μπάζα και υλικά αλλά και πεθαμένα ζώα με κίνδυνο αυτά να παρασυρθούν και να καταλήξουν στην λίμνη της Καστοριάς με συνέπεια την άμεση υποβάθμιση του υγροτόπου και μείωση της έκτασής του.
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες Τμήμα περιβάλλοντος της Π.Ε. Καστοριάς καθώς και τον Δήμο Καστοριάς να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που προβλέπονται για την προστασία της περιοχής καθώς και την απομάκρυνση των σκουπιδιών και μπαζών για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος στην περιοχή.
Αναγκαία κρίνουμε επίσης την εφαρμογή των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία προστατευτικών διατάξεων μέσω της επαγρύπνησης των αρμόδιων υπηρεσιών και της εφαρμογής προληπτικών μέτρων όπως η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων προς αποφυγήν παρόμοιων αυθαιρεσιών στο μέλλον.

Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.