Οι γονείς μου με χτυπούσαν και είμαι μια χαρά

«Οι γονείς μου με χτυπούσαν όταν ήμουν παιδί και δεν είμαι τραυματισμένος». Αυτό είπε ο άντρας τον οποίον η πρώην σύντροφός του τον κατήγγειλε για σωματική βία.

«Όταν ήμουν παιδί με άφηναν να κλαίω μόνος μου μέχρι να κοιμηθώ. Και ήταν τόσο άσχημο που δεν έβγαινα πια από το δωμάτιο μου».

Αυτό είπε ο άντρας που περνά πολλές ώρες στα κοινωνικά δίκτυα, επηρεάζοντας έτσι τον ύπνο του.

«Με τιμωρούσαν ως παιδί και είμαι μια χαρά!».

Αυτό είπε ο άντρας που, κάθε φορά που κάνει λάθος, λέει στον εαυτό του λόγια περιφρόνησης, ως μια μορφή αυτό-τιμωρίας.

«Ως παιδί, με χτυπούσαν και υποφέρω από ένα τραύμα που ονομάζεται «εκπαίδευση».

Αυτό είπε η γυναίκα που ακόμα δεν καταλαβαίνει γιατί όλοι οι σύντροφοι που επιλέγει  καταλήγουν να είναι επιθετικοί.

«Όταν γινόμουν ”ιδιότροπη” ως παιδί, ο πατέρας μου με κλείδωνε σε ένα δωμάτιο μόνη μου, για «να μάθω». Και σήμερα το εκτιμώ που το έκανε».

Αυτό είπε η γυναίκα που υποφέρει από άγχος και δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί φοβάται τόσο πολύ να βρίσκεται σε μικρούς χώρους.

«Οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι θα με αφήσουν μόνο μου. Ή ότι θα με έδιναν σε κάποιον ξένο όταν είχα ξεσπάσματα. Και δεν έχω τραύματα από την παιδική μου ηλικία!».

Αυτό είπε η γυναίκα που προσεύχεται να βρει την αγάπη. Και έχει συγχωρήσει τις επαναλαμβανόμενες απιστίες του συντρόφου της , ώστε να μην νιώσει εγκαταλειμμένη.

«Οι γονείς μου με έλεγχαν μόνο με το βλέμμα τους  και τι έπαθα; Μια χαρά βγήκα!».

Αυτό είπε η γυναίκα που δεν μπορεί να διατηρήσει βλεμματική επαφή με όποιον έχει  «εξουσία» χωρίς να νιώθει φόβο.

«Ως παιδί, με χτυπούσαν ακόμη και με σιδερένιο καλώδιο. Και σήμερα είμαι ένας καλός άνθρωπος και σωστός επαγγελματίας!».

Αυτό είπε ο άντρας που οι γείτονές του τον κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι μεθυσμένος κλωτσούσε/χτυπούσε/πετούσε/ πράγματα και φώναζε στη γυναίκα του.

«Οι γονείς μου με ανάγκαζαν να μελετώ και να ακολουθήσω μια καριέρα που θα μου απέφερε  χρήματα. Και όντως! Είμαι μια χαρά!».

Αυτό είπε ο άντρας που ονειρεύεται την Παρασκευή κάθε μέρα επειδή είναι απελπισμένος με τη δουλειά του. Που κάθε μέρα κάνει κάτι που δεν είναι αυτό που πάντα αναζητούσε/ονειρευόταν.

«Όταν ήμουν μικρή, με ανάγκαζαν να κάθομαι στο τραπέζι μέχρι να τελειώσω όλο το φαγητό. Και μάλιστα με πίεζαν αρκετά, όχι όπως αυτοί οι σημερινοί χαλαροί γονείς».

Αυτό επιβεβαίωσε η γυναίκα που δεν καταλαβαίνει γιατί δεν μπορεί να έχει μια υγιή σχέση με το φαγητό. Και γιατί η εφηβεία της ήρθε μαζί με διατροφικές διαταραχές.

«Η μητέρα μου με δίδαξε να σέβομαι! Με τη βοήθεια της παντόφλας της, αλλά η πρόθεση και το αποτέλεσμα ήταν σωστά».

Αυτό είπε η γυναίκα που καπνίζει 5 πακέτα τσιγάρα την ημέρα για να ελέγξει το άγχος της.

«Ευχαριστώ τη μαμά και τον μπαμπά μου για κάθε χτύπημα και κάθε τιμωρία, γιατί, αν δεν το έκαναν, ποιος ξέρει που θα είχα καταλήξει».

Αυτό είπε ο άντρας που δεν μπόρεσε ποτέ να έχει μια υγιή σχέση στη ζωή του. Και του οποίου ο γιος του, του κρύβεται λέγοντας ψέματα συνεχώς, γιατί τον φοβάται.

Και κάπως έτσι περνάμε όλοι οι υπόλοιποι  τη ζωή μας. Ακούγοντας ανθρώπους να  ισχυρίζονται ότι είναι καλοί άνθρωποι χωρίς τραύματα. Αλλά όλως παραδόξως, μέσα σε μια κοινωνία γεμάτη βία και τραυματισμένους ανθρώπους!

Πηγή: TheFellowEmpath

Μετάφραση: Διαπροσωπικές Σχέσεις

Eπιμέλεια κειμένου για το e-mama.gr: Λίζα