Σάκαρι Ρίτσαρντσον: Η νεαρή αθλήτρια, αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και το πρώτο σκαλί του βάθρου, στους επερχόμενους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, στα 100μ των γυναικών.

Η Σακάρι Ρίτσαρντσον, έτρεξε στα Golden Games δύο κούρσες στα 100μ(προκριματικό και τελικό), τερματίζοντας και τις δύο σε χρόνο κάτω από 10.80. Σε διάστημα μόλις 90 λεπτών. Η Ρίτσαρντσον, από το 2019, όταν και έκανε ντεμπούτο στον παγκόσμιο στίβο κατάφερε να αφήσει έκπληκτους τους πάντες με τις επιδόσεις της.

Η 21χρονη νεαρή αθλήτρια στον αγώνα που διεξήχθη στην Καλιφόρνια, κατάφερε να τρέξει 10.74, με ένα μέτρο ευνοϊκό άνεμο στον προκριματικό και 10.77, με ένα μέτρο αρνητικό άνεμο στον τελικό. Φυσικά, το 10.74 είναι η καλύτερη επίδοση για το 2021 στον κόσμο. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως, είναι πως με τους συγκεκριμένους χρόνους που έκανε χτες, η Ρίτσαρντσον, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, περίμενε επίδοση κάτω από τα 10.70.

Όπως είναι λογικό, ότι με τέτοιες εμφανίσεις, η νεαρή, γίνεται αυτομάτως, ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και το πρώτο σκαλί του βάθρου, στους επερχόμενους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, στα 100μ των γυναικών.

Αν συνεχίσει έτσι, η μόλις 21ος ετών σήμερα Σακάρι Ρίτσαρντσον, είναι βασική, μη πω η βασικότερη υποψήφιος να κάνει δικό της το παγκόσμιο ρεκόρ των 100μ που ανήκει στην μεγάλη Φλόρενς Γρίφιτς Τζόινερ με 10.49, από το 1988.

Η Ρίτσαρντσον, μέχρι στιγμής θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, το 10.49 που κρατάει 32 ολόκληρα χρόνια, να σπάσει στο μέλλον αν και πολλοί πιστεύουν ότι θα παραμείνει… αιώνιο.

ΠΗΓΗ:https://www.flash.gr/