«Πλήρωσα το τίμημα» – Όταν ο κόσμος σού γυρίζει κατά κάποιο τρόπο την πλάτη «είσαι υποχρεωμένος να φύγεις»

Στην απόφασή του να μην επιστρέψει στο χώρο της πολιτικής, κάνοντας λόγο για ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει για τον ίδιο, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και ιδρυτής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας πως «πλήρωσε το τίμημα».

 

«Δεν θέλω να μπω ξανά στην πολιτική» δήλωσε χαρακτηριστικά καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Δε Γκρανμάδερ» με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

 

«Νομίζω ότι το πλήρωσα το τίμημα» είπε, μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας: «Για μένα ήταν μία επιπλέον θητεία για κάποια λογικά πράγματα που ήθελα να πω το 2015. Κάποιος τα πίστεψε, κάποιος δεν τα πίστεψε. Μερικά από αυτά έγιναν και είμαι πολύ ευτυχής. Είμαι ευτυχής, αρκετά. Δεν έχω δυνάμεις για να το ”ξαναχτίσω” όλο αυτό το πράγμα και δεν έχω και λεφτά για να το ξαναχτίσω εγώ αυτό».

 

«Ήταν ένα σφυροκόπημα με λίγους συμμάχους και πολλούς αντιπάλους»

 

Ερωτηθείς αν η περίοδος της ενασχόλησής του με την πολιτική ήταν καλύτερη από ότι σήμερα απάντησε αρνητικά. «Καλύτερη η ζωή μου στην πολιτική δεν ήταν» ανέφερε, εξηγώντας πως από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 00:00 τα μεσάνυχτα δεχόταν ένα αδιάκοπο σφυροκόπημα. «Με λίγους συμμάχους και πολλούς αντιπάλους», όπως διευκρίνισε.

 

Όσον αφορά στο πλήθος των «χτυπημάτων» που δέχθηκε, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι «ο αντίπαλος είναι πάντα ο καινούργιος, ο διαφορετικός».

 

«Όταν βγήκα εγώ το 2014, υπήρχε μία φθαρμένη ουσιαστικά συντηρητική δύναμη, μία άλλη που ερχόταν από τα αριστερά και ήρθε κάποιος που ο μεν και ο δεν είπαν “Ωπ! Καινούργιος παίκτης; Μακριά!“. Και με βάραγαν τα τρολ και από δω και από εκεί Fake news, απίστευτα σενάρια» ανέφερε.

 

Όπως εκτίμησε ο κ. Θεοδωράκης, οι περισσότεροι το έχουν μετανιώσει. «Γιατί αποδείχθηκε από αυτή την πενταετία ότι εγώ έλεγα απλώς τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν είχα καμία δέσμευση», συμπλήρωσε.

 

«Η αποχώρησή μου ήταν το τελευταίο μάθημα που ήθελα να δώσω στην κοινωνία»

 

«Το ίχνος που αφήσαμε, αυτό το ελάχιστο ίχνος, ήταν θετικό», εκτίμησε, μεταξύ άλλων, σε ένα απολογισμό της πολιτικής του θητείας.

 

Η αποχώρησή μου ήταν το τελευταίο μάθημα που ήθελα να δώσω στην κοινωνία, είπε εξηγώντας πως όταν μπαίνεις κάπου δεν χρειάζεται να συνταξιοδοτηθείς. «Κάνεις κάτι. Το φωνάζεις. Περιμένεις το χειροκρότημα».

 

Δεν πρέπει να κάνεις παζάρια τη συνέχεια της ιστορίας σου

 

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως όταν αυτό πάψει να υπάρχει και ο κόσμος σού γυρίζει κατά κάποιο τρόπο την πλάτη «είσαι υποχρεωμένος να φύγεις. Και όχι να παζαρέψεις με κάποιον άλλο τη συνέχεια της ιστορίας σου. Θα μπορούσα να ήμουν στη Βουλή. Τι αξία θα είχε. Μένεις, κάνεις τη δουλειά σου και φεύγεις».

You May Also Like

Η γυναικοκτονία στην Κρήτη ήταν η 13η τη φετινή χρονιά- Μητροπολίτης Κοζάνης για τις γυναίκες: «Να κρατάτε το στόμα σας κλειστό»

<<Θόλωσε το μυαλό μου και την έσφαξα τη Νεκταρία>>

Εφορία: Σε ποια ποσά και επιδόματα δεν μπορεί να κάνει κατάσχεση

Εφορία: Σε ποια ποσά και επιδόματα δεν μπορεί να κάνει κατάσχεση

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Θέατρο διαμαρτυρίας αντί φύλαξης

Τα καλοντυμένα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας έστεκαν στο πεζοδρόμιο απέναντι από τις…

Γεωργιάδης: Εντείνονται οι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων στα νησιά

Γεωργιάδης: Εντείνονται οι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων στα νησιά

25 εκατ. ευρώ σε ΟΤΑ για αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ σε όλη τη χώρα, μέσω του Προγράμματος «ΦιλόΔημος»

25 εκατ. ευρώ σε ΟΤΑ για αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ σε όλη τη χώρα,…

Κιβωτός του Κόσμου: «Είπα ψέματα για τον πατέρα Αντώνιο, ποτέ δεν με πείραξε»

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο 16χρονος, που είναι ένας από τους βασικούς μάρτυρες.

Θεσσαλία: Περιμένοντας τον «Elia» μέσα στις λάσπες

Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί χωριά της Θεσσαλίας

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό

ΑΣΕΠ Αρχίζει από σήμερα Παρασκευή 2/12, η διαδικασία…

Έμπρακτη στήριξη της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Ε.Σ.Υ. με δωρεά μονάδων Εντατικής Θεραπείας και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού σε Νοσοκομεία

Έμπρακτη στήριξη της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Ε.Σ.Υ. με δωρεά μονάδων Εντατικής Θεραπείας και…