Άστεγη από την Καλλιθέα: Βρέθηκε κατάλυμα

Άστεγη από την Καλλιθέα: Η 62χρονη Έφη Γεωργάκη, είναι η άστεγη γυναίκα που δέχτηκε το χτύπημα της μοίρας, όταν ο σύζυγος της απεβίωσε από ασθένεια και έχασε το σπίτι της. Το τελευταίο διάστημα ζούσε στα παγκάκια της Αθήνας. Έπειτα από το ρεπορτάζ του zougla.gr πυροδοτήθηκε ένα τσουνάμι αλληλεγγύης για την άτυχη γυναίκα.

Δεκάδες αναγνώστες κάλεσαν στο τηλεφωνικό κέντρο. Σκοπός τους ήταν να προσφέρουν από χρήματα μέχρι και φιλοξενία στην άτυχη 62χρονη. Η γυναίκα μέχρι πρότινος γνώριζε μόνο το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας. Οι γείτονές της δεν της επέτρεπαν να κοιμάται προσωρινά ούτε στα σκαλιά της πολυκατοικίας. Η Εκκλησία δήλωσε αναρμόδια για να τη φιλοξενήσει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας δεν μπορούσαν να της προσφέρουν κατάλυμα για γραφειοκρατικούς λόγους, αφού η γυναίκα δεν είχε πιστοποιητικό απορίας.

Μεταξύ των τηλεφωνημάτων που δέχτηκε το zougla.gr, ένα έγινε ακριβώς από το άτομο που θα έπρεπε. Συγκεκριμένα, από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, Γεώργιο Σταμάτη. Μάλιστα, ο ίδιος ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την υπόθεση, ως όφειλαν να κάνουν άλλωστε οι αρμόδιες αρχές.

Άστεγη από την Καλλιθέα: Βρέθηκε κατάλυμα

Βρέθηκε μέρος διαμονής για την άστεγη γυναίκα της Καλλιθέας
Έπειτα από την πρώτη επαφή κι έναν σχετικό έλεγχο της υπόθεσης της Έφης Γεωργακάκη, βρέθηκε άμεσα ένα αξιοπρεπές κατάλυμα γι΄ αυτήν. Εκεί μπορεί να μείνει για όσο καιρό χρειαστεί, δηλαδή μέχρι να εκδοθεί η σύνταξη χηρείας που δικαιούται, ώστε να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Πρόκειται για τη δομή του Υπνωτηρίου των Γιατρών του Κόσμου. Βρίσκεται στο Μεταξουργείο και η οποία πλέον λειτουργεί και ως ξενώνας. Η 62χρονη έχει κρεβάτι, φαγητό, νερό, μπάνιο, παρέα και φροντίδα από τους ειδικούς.

Ο φακός της Ζούγκλας έφτασε το βράδυ της Τρίτης 23/6 στη δομή. Εκεί συνάντησε την περιχαρή, πια, Έφη Γεωργακάκη και τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Σταμάτη.

«Έγινε ένα θαύμα και τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ» μας είπε η 62χρονη, η οποία, από τη σκοτεινιά και τον φόβο στα παγκάκια, πλέον βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι.

«Δεν πρέπει ποτέ, παρά τη δυσπιστία που μπορεί να υπάρχει, οι πολίτες να διστάζουν να ζητάνε τη βοήθεια του κράτους. Το κράτος είναι πια πολύ οργανωμένο σε τέτοια θέματα. Το σημερινό συμβάν δείχνει πως η συνεργασία της Πολιτείας με την Κοινωνία των Πολιτών και τους δημοσιογράφους μπορεί να επιφέρει καλά αποτελέσματα σε τέτοιου είδους έκτακτες περιπτώσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης.

Πηγη zougla.gr

You May Also Like

Ενστάσεις στα Βιολογικά μέχρι και τις 2 Μαΐου

Από την Τρίτη 18 Απριλίου ξεκίνησε η διαδικασία ενστάσεων στο Μέτρο των…

Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στα ΜΜΕ για τις θερινές εκπτώσεις:«“Μικρό καλάθι”» κρατούν οι καταναλωτές το πρώτο 10ήμερο των φετινών εκπτώσεων

Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στα ΜΜΕ για τις θερινές εκπτώσεις:«“Μικρό καλάθι”»…

Έκδοση της βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη με ένα «κλικ»     

Έκδοση της βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη με ένα «κλικ»     

Καιρός: Επιστρέφει το χειμωνιάτικο σκηνικό από την Τρίτη

Καιρός: Επιστρέφει το χειμωνιάτικο σκηνικό από την Τρίτη.

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι πληρωμές – Τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι πληρωμές – Τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα

Καλάθι του νοικοκυριού: Με μειωμένες τιμές η νέα λίστα με τα προϊόντα

Στην ειδική ιστοσελίδα υπάρχει πλέον και η καταγραφή της διακύμανσης της τιμής…

Περικοπή αποδοχών για τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν θα κάνουν self test

Περικοπή αποδοχών για τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν θα κάνουν self test

Γ.Σ.Ε.Ε.:  Απόφαση 24ωρης απεργίας την Πρωτομαγιά

Γ.Σ.Ε.Ε.:  Απόφαση 24ωρης απεργίας την Πρωτομαγιά

Ινστιτούτο Παστέρ: Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca έναντι των μεταλλάξεων

Ινστιτούτο Παστέρ: Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca έναντι των μεταλλάξεων

Μυστήρια ανάρτηση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο!

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Θύρας 13, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε μια…