Τα 33 έχουν καταγραφεί έπειτα από εμβολιασμούς με εμβόλια mRNA, δηλαδή με Pfizer ή με Moderna

Συνολικά 40 είναι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα έπειτα από εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη στο OPEN. Αναλυτικότερα έξι από αυτά τα περιστατικά καταγράφηκαν έπειτα από εμβολιασμό με AstraZeneca, ένα έπειτα από εμβολιασμό με Johnson & Johnson ενώ όλα τα υπόλοιπα καταγράφηκαν μετά από εμβολιασμό με εμβόλια mRNA, (δηλαδή Pfizer ή Moderna). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα αυτά τα περιστατικά «έχουν πάει πολύ καλά».

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

Mεγάλη είναι η ανησυχία των ειδικών για την ινδική μετάλλαξη, γνωστή και ως μετάλλαξη Δέλτα.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα κρούσματα ινδική μετάλλαξης που εντοπίζονται στη χώρα μας ολοένα και αυξάνονται και μάλιστα τα κρούσματα εντοπίζονται σε νέες περιοχές και όχι μόνο στην Αττική, στην Κρήτη και στην Κόρινθο.

Ο ΕΟΔΥ θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας την προσεχή Πέμπτη. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για το συγκεκριμένο στέλεχος, το οποίο μεταδίδεται ταχύτατα και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσει στη χώρα μας.

Εκτός ΜΕΘ 34χρονη έπειτα από νοσηλεία ενός μήνα

Θετικά είναι τα νέα για την υγεία 34χρονης γυναίκας από τον Πύργο, η  οποία νοσηλευόταν για ένα μήνα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Τζάνειο. Η περιπέτεια της υγείας της ξεκίνησε λίγες ημέρες έπειτα από τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, καθώς είχε θρόμβωση και αιμορραγία στον εγκέφαλο. Η γυναίκα θα συνεχίσει τη μάχη της με φυσιοθεραπείες αποκατάστασης σε κλινική.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/