White wash staircases on Santorini Island, Greece. The view toward Caldera sea with cruise ship awaiting.

Οι 5 Καλύτερες Συμβουλές για Διακοπές το Καλοκαίρι 2021

Η τουριστική περίοδος για το καλοκαίρι του 2021 έχει ξεκινήσει ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον τρόπο που αυτή θα εξελιχθεί. Η Πανδημία του Κορονοϊού έχει αφήσει πίσω της ανεξίτηλα σημάδια σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας και οι καλοκαιρινές διακοπές δεν μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση. Τα ελληνικά νησιά είναι έτοιμα να υποδεχτούν και φέτος εκατομμύρια τουριστών τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής. Οι τουριστικές ιστοσελίδες υπόσχονται ευχάριστη διαμονή στη Μύκονο, την Κρήτη και όλα γενικά τα νησιά του Αιγαίου θυμίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από το τούνελ της Πανδημίας.

Οι ξένοι τουρίστες έχουν κάνει τις πρώτες κρατήσεις την ώρα που οι Έλληνες εξετάζουν προσεκτικά τον καλοκαιρινό τους προορισμό. Οι καλοκαιρινές διακοπές απαιτούν σωστή οργάνωση για να είναι ευχάριστες και διασκεδαστικές. Ας δούμε 5 από τις καλύτερες συμβουλές που πρέπει όλοι να προσέξουμε σχεδιάζοντας τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις.

Έρευνα αγοράς για καταλύματα και ξενοδοχεία

Επιλέξαμε την τοποθεσία που θα κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και ήρθε η στιγμή να αποφασίσουμε που θα μείνουμε το διάστημα αυτό. Ανάλογα την οικονομική δυνατότητα του καθενός επιλέγουμε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία ή ακόμα και Rbnb δωμάτια προκειμένου να μειώσουμε το κόστος. Αναζητάμε πάντα την καλύτερη δυνατή τιμή δεδομένου ότι τα περισσότερα χρήματα δαπανώνται σε αυτό το κομμάτι. Μία σωστή έρευνα αγοράς σε συνδυασμό με τη σύγκριση τιμών που μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μπορούν να μας γλιτώσουν από περιττά έξοδα.

Επιλέγουμε ασφαλείς προορισμούς

Τα προγράμματα εμβολιασμού στα ελληνικά νησιά ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και με μεγάλη συμμετοχή. Αυτό σημαίνει πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι τουριστικοί προορισμοί είναι ασφαλείς από covid 19 τουλάχιστον στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Οφείλουμε όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές μας. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε προορισμούς που αναμένεται να κατακλυστούν από παραθεριστές. Ενημερωνόμαστε από τις αρμόδιες αρχές για την πορεία της Πανδημίας στην περιοχή και δεν διστάζουμε ακόμα και να ακυρώσουμε μία κράτηση όταν παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων.

oi-5-kalyteres-symvoyles-gia-diakopes-to-kalokairi-20210

Καλή παρέα για χαρούμενες διακοπές

Αν δεν έχετε οργανώσει οικογενειακές διακοπές φέτος το καλοκαίρι καλό θα ήταν να αναζητήσετε την κατάλληλη παρέα που θα σας συνοδεύσει σε αυτές. Η επιλογή είναι δύσκολη καθώς απαιτούνται παραχωρήσεις εκατέρωθεν για να βρεθεί η σωστή χημεία. Κάντε τις προτάσεις σας σε άτομα που ξέρετε ότι θα περάσετε ξέγνοιαστα με την παρέα τους και απολαύστε τις ημέρες των διακοπών σας. Είναι άλλωστε γενικότερα αποδεκτό πως με τη σωστή παρέα σε όποιο μέρος και αν πάτε διακοπές θα περάσετε τέλεια.

Λίστα με τα απαραίτητα αξεσουάρ

Πηγαίνετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές και η διασκέδαση είναι από τις βασικές σας προτεραιότητες. Δημιουργήστε την λίστα με τα αγαπημένα σας αξεσουάρ για να βεβαιωθείτε πως δεν παραλείψατε να πάρετε κάτι από αυτά μαζί σας. Δεν υπάρχει λόγος να υπερφορτώσετε τις βαλίτσες σας φτάνοντας στο άλλο άκρο. Δείτε τις ανάγκες σας, προγραμματίστε τι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στις διακοπές σας και είναι σίγουρο ότι δεν θα σας λείψει τίποτα.

Έλεγχος του προϋπολογισμού σας

Ένα μεγάλο αγκάθι των καλοκαιρινών διακοπών είναι τα πολλά χρήματα που πρέπει να ξοδέψετε τις λίγες αυτές ημέρες. Δυσανάλογα ποσά και χρειάζεται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση για να μην τινάξετε το ταμείο σας στον αέρα. Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχετε θα πρέπει να οργανώσετε και τις δραστηριότητές σας. Μην υπερβείτε το όριο που έχετε διαθέσιμο για να ξοδέψετε προκειμένου να αποφύγετε στενάχωρες καταστάσεις στη συνέχεια.

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Θεσσαλονίκη: Κοπάδι αγριογούρουνων βγήκε για…φαΐ στο Ρετζίκι! (video)

Συνεχίζουν τις τσάρκες τους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, τα κοπάδια αγριογούρουνων που…

Γ. Γεραπετρίτης: Εάν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών….

Γ. Γεραπετρίτης: Εάν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών….

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας βρίσκεται στην Κάρπαθο

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας βρίσκεται στην Κάρπαθο

ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις η πληρωμή του – Έως 30 Απριλίου η καταβολή της α’ δόσης

Πλήρης απαλλαγή από τον φόρο στα ακίνητα τα οποία επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μπαμπινιώτης: Απάνθρωπες οι Πανελλαδικές – Να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια με απολυτήριο Λυκείου

Το σύστημα με τις εξετάσεις δεν τραβάει άλλο – Είναι άδικο να κρίνεις ένα παιδί σε μια εξέταση ενός 3ωρου

Τζόγος: Οι Έλληνες πόνταραν 36 δισ. στη θεά Τύχη το 2023 (Πίνακες)

Οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν διψήφιοι για το σύνολο του κλάδου και ειδικά για τους online παρόχους

Τούρκος απόστρατος: «Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να μας χτυπήσει ακόμα και στην Άγκυρα»

Τούρκος απόστρατος: «Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να μας χτυπήσει ακόμα και…