«Κάνει περισσότερη ζέστη σε κάποιες περιοχές του δυτικού Καναδά απ’ ό,τι στο Ντουμπάι»

Το χωριό Λάιτον στη Βρετανική Κολομβία, κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία του, 46,6 βαθμούς Κελσίου, «σπάζοντας» ένα ρεκόρ ηλικίας 84 ετών, από τότε δηλαδή που η περιοχή καταγράφει καιρικά δεδομένα.

Καθώς το κύμα ζέστης μετακινείται από τα βορειοδυτικά του Ειρηνικού προς τον Νότο, ο δυτικός Καναδάς βρίσκεται στο έλεος του καύσωνα, με την υπηρεσία Περιβάλλοντος του Καναδά να καταγράφει πάνω από 40 νέα ρεκόρ θερμοκρασίας εντός Σαββατοκύριακου.

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και ο Καναδάς έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες τους ότι τα «επικίνδυνα» επίπεδα θερμότητας θα επιμείνουν και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Κάνει περισσότερη ζέστη σε κάποιες περιοχές του δυτικού Καναδά απ’ ό,τι στο Ντουμπάι», σχολίασε ο Ντέιβιντ Φίλιπς, επικεφαλής κλιματολόγος στην υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Εξαιτίας των πρωτόγνωρων θερμοκρασιών έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα των καταστημάτων σε κλιματιστικά και ανεμιστήρες, ενώ οι πόλεις έχουν ανοίξει κέντρα όπου οι πολίτες μπορούν να πάνε για να αποφύγουν τη ζέστη.

Παράλληλα έχει ανασταλεί ο εμβολιασμός κατά της covid-19 και τα σχολεία έκλεισαν, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στη Βρετανική Κολομβία έφτασε στα ύψη.

«Επικίνδυνο κύμα καύσωνα» και στις ΗΠΑ

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στην άλλη πλευρά των συνόρων, με τον καύσωνα να πλήττει και τις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο Πόρτλαντ, την πρωτεύουσα του Όρεγκον, η θερμοκρασία έφτασε τους 44,4 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην πόλη από το 1940 που διατηρούνται αρχεία.

Στην πόλη, γνωστή για τον βροχερό της καιρό, έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα σε κλιματιστικά και ανεμιστήρες σε πολλά καταστήματα, ενώ οι κάτοικοι δυσκολεύονται να βρουν ακόμη και πάγο.

Στο Σιάτλ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Ουάσινγκτον, ο υδράργυρος έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 39,4 βαθμών που είχε καταγραφεί το 2009.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως είναι οι καύσωνες.

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/

You May Also Like

Μαντλίν ΜακΚάν: Γερμανός εισαγγελέας ενημέρωσε τους γονείς ότι είναι νεκρή

Μαντλίν ΜακΚάν: Γερμανός εισαγγελέας ενημέρωσε τους γονείς ότι είναι νεκρή

Πέρασε κάθετα 7 λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς να πάθει κάτι (vid)

Η οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε μια στροφή με αποτέλεσμα να περάσει κάθετα επτά λωρίδες.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος της ακτιβίστριας

Θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στα τέλη του μήνα

Σ. Λαβρόφ: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλιμακώσουμε με τα πυρηνικά

«Οι συζητήσεις για πυρηνικά και γ’ παγκόσμιο γίνονται στη Δύση» σημείωσε ο Ρώσος…

Κίνα: Σχεδιάζει επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι πριν το 2030

Η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας αποκάλυψε τα σχέδιά της για μία…

Iνδονησία: Συγκινητικό video με το «αντίο» του πληρώματος του υποβρυχίου

Το μοιραίο υποβρύχιο εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή στα ανοιχτά του Μπαλί

Δαλάι Λάμα: Η Cardi B τον αποκαλεί «αρπακτικό» και το Twitter «παιδόφιλο»

Λέει κυριολεκτικά “ρούφηξε τη γλώσσα μου”. Τώρα γιατί να το κάνει αυτό;»,

Συλλογή από τσάντες Hermes και Chanel πωλήθηκε 3,2 εκατ. δολ.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος με έδρα το Χονγκ Κονγκ Τζόζεφ Λάου πούλησε 77 «κομμάτια» από τη συλλογή του σε δημοπρασία του διεθνούς οίκου Sotheby’s

Bloomberg: Νέο κύμα καύσωνα στην Μεσόγειο μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Γραφήματα με την πορεία των θερμοκρασιών

2022: Μαύρη χρονιά έρχεται – Οι 7 ανατριχιαστικές προβλέψεις του Νοστράδαμου που σε κάνουν να χάσεις τη γιορτινή σου διάθεση

Table of Contents Hide 2022: Μαύρη χρονιά έρχεται – Οι 7 ανατριχιαστικές…