Σύσκεψη των φορέων της γούνας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Καλαφάτη

 

Το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε την Τρίτη 29 Ιούνιου 2021 ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, συνοδευόμενος από την Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου, τον Γενικό Συντονιστή Οργανωτικού της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία Στέργιο Αδάμ και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καστοριάς της Ν.Δ. Βασίλη Βελλίδη, τους οποίους και υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Απόστολος Τσούκας.

 

Ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κατά την οποία ήταν παρόντες επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Αθανάσιος Λάγγας, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων Αναστάσιος Μιχαλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Φαίδων Γκιάτας.

 

Ο κ. Τσούκας ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας και παρουσίασε όλες τις δράσεις και τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, στη μετά-covid εποχή. Επίσης συζητήθηκε εκτενώς η χρήση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, ενός εκ των μεγαλύτερων και πιο σύγχρονων εκθεσιακών κέντρων των Βαλκανίων, με τον Υφυπουργό να δείχνει έκδηλο ενδιαφέρον για την περαιτέρω αξιοποίησή του.

 

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι αφενός  υπάρχει η πολιτική βούληση και αφετέρου ότι είναι επιτακτική η ανάγκη  επιβίωσης του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας «Σε συνεργασία και με την κα Αντωνίου θα κινηθούμε  συστηματικά προκειμένου να πραγματοποιήσουμε άμεσα ενέργειες επ’ ωφελεία  του κλάδου. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η πολιτική βούληση».

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τσούκας δήλωσε πως «Ευχαριστούμε τους κυβερνητικούς εκπροσώπους για το ενδιαφέρον που δείχνουν προς  τον κλάδο μας. Έχουμε εκθέσει προς όλους τους αρμοδίους και προς πάσα κατεύθυνση, τα ζητήματα που μας απασχολούν. Οι φορείς της γούνας συσπειρωμένοι, προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα, να αναδείξουν και αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο. Φυσικά είναι απαραίτητη η όποια βοήθεια από το Κεντρικό Κράτος».

You May Also Like

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Γ. Νοσοκομείο Καστοριάς την Τετάρτη 12 Ιουνίου

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Γ. Νοσοκομείο Καστοριάς την Τετάρτη 12 Ιουνίου

Εντείνεται η Ενεργητική Επιτήρηση της νόσου των Πτηνών. Έως τέλη Απριλίου Συνίσταται η Διατήρηση Πουλερικών σε Κλειστούς Χώρους

Εντείνεται η Ενεργητική Επιτήρηση της νόσου των Πτηνών. Έως τέλη Απριλίου Συνίσταται…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια θα καταφέρουμε περισσότερα

Συνέντευξη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Με 3 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καστοριάς

Με 3 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του…

Χαλάζι στο μέγεθος αυγού έπεσε στην Καστοριά

Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης 28/06 σε πολλές…

Η ΕΛΜΕ Καστοριάς για την επιστροφή του κτηρίου του παλαιού 1ου Γυμνασίου Καστοριάς (παραλίγο Αρχιτεκτονικής σχολής) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Η ΕΛΜΕ Καστοριάς για την επιστροφή του κτηρίου του παλαιού 1ου Γυμνασίου…

Να επισπευσθεί η επιδότηση 100% της εγκατάστασης συστημάτων φυσικού αερίου ζητά ο Κορεντσίδης

Ο Δήμαρχος Καστοριάς απέστειλε σχετική επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο

«Θλιβερή πρωτιά η μηδενική απορρόφηση του προγράμματος διανομής φρούτων σε σχολεία». Ερώτηση 46 Βουλευτών της ΝΔ με τη συνυπογραφή της Μαρίας Αντωνίου.

Στη μηδενική απορρόφηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διανομής φρούτων και λαχανικών στα…

Σημαντική Ενημέρωση και Έκκληση της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας  και Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς ενόψει της Εορταστικής Περιόδου

Σημαντική Ενημέρωση και Έκκληση της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας  και Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς…