Ολυμπία Τελιγιορίδου: «H αγαστή συνεργασία των φορέων επέφερε θετικό αποτέλεσμα»

Αίσιο τέλος είχε, μετά από ενέργειες της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου και του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος κ.Χρήστου Κλαζίδη η νομιμοποίηση των τριών ακίνητων του Βουνού της πόλης της Καστοριάς, που αποδίδονται πλέον οριστικά με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελου, κατά χρήση στο Σύλλογο Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Στις 12 Απριλίου του 2017 υπογράφηκαν τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής των τριών κτιρίων του Βουνού, μεταξύ της Δ/νσης Δασών Καστοριάς και του Συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος Καστοριάς. Πρόκειται για το κτίριο στον προφήτη Ηλία, το κτίριο με τα γραφεία του συλλόγου και το αναψυκτήριο στον Άι Θανάση.

Την ανακοίνωση της παραχώρησης, που εκκρεμούσε από το 2011 και αποτελούσε βραχνά για το σύλλογο, έκαναν σε κοινή συνέντευξη τύπου τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου, η Βουλευτής κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Πρόεδρος των Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς κ. Χρήστος Κλαζίδης.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την τοπική μας κοινωνία, διότι η υπόθεση παραχώρησης των κτιρίων εκκρεμούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο σύλλογος πλέον μπορεί να αξιοποιήσει τα κτίρια που παραχωρούνται με ένα συμβολικό αντίτιμο. Το γεγονός δε θα μπορούσε να ευοδωθεί εάν δεν υπήρχε η επιμονή από το διοικητικό συμβούλιο για την υλοποίηση της απόφασης, καθώς επίσης και η αγαστή συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όταν υπάρχει συνεργασία φορέων νομίζω το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό», δήλωσε με το πέρας της συνέντευξης η κ. Τελιγιορίδου.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Πρόεδρος των Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς κ. Χρήστος Κλαζίδης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Τελιγιορίδου που βοήθησε στην εξεύρεση λύσης για τα τρία κτίρια, που μετά από 40 χρόνια ανήκουν πλέον νόμιμα στον σύλλογο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.