Ο πρίγκιπας Μουλάι Χασάν βρέθηκε στη Μύκονο και η παρουσία του μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει, καίγοντας 500ευρα!

Από τα 10 του χρόνια, ο Μουλάι Χασάν εκπαιδεύεται για να γίνει μια μέρα βασιλιάς του Μαρόκου. Ο 18χρονος σήμερα πρίγκιπας, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μύκονο κι έκανε το γύρο του διαδικτύου, καθώς εθεάθη να γλεντά ανέμελα με την παρέα του «στο νησί που όλα μπορούν να συμβούν» και στο… τσακίρ κέφι διασκέδαζε καίγοντας χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Ο 18χρονος Μουλάι Χασάν, το μέλλον του οποίου είναι προδιαγεγραμμένο, καθώς θα διαδεχθεί τον πατέρα του και βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’ στο θρόνο, δεν παύει να είναι ένα παιδί που όπως επιτάσσει η ηλικία του, ξεφαντώνει όποτε του δοθεί η ευκαιρία… Ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά Μοχάµεντ ακολουθεί εδώ και κάποια χρόνια τον πατέρα του στις επίσημες εκδηλώσεις για να είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του όταν έρθει η ώρα να τον διαδεχθεί. Ο 18χρονος πρίγκιπας, μάλιστα είχε γίνει viral πριν από μερικά χρόνια όταν σκούπιζε αυθόρμητα το χέρι του κάθε φορά που το φιλούσε κάποιος – το χειροφίλημα είναι ο επιβεβλημένος χαιρετισμός μεταξύ των µελών της ανώτερης κοινωνίας της χώρας.

Η τεράστια επιρροή της Λάλα Σάλμα στον θρόνο, το λαό και το γιο της

Στο μεγάλωμα του μελλοντικού βασιλιά, σημαντικό ρόλο, έπαιξε και η πολυαγαπημένη του μητέραΛάλα Σάλμα, του Μαρόκου, η οποία είναι μία γυναίκα με τεράστια επιρροή στο θρόνο. Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, κι από την εκτίμηση που της έχει τόσο ο βασιλιάς, όσο και η αυλή. Κι αυτό γιατί η Λάλα Σάλμα είναι η πρώτη σύζυγος βασιλιά της περιοχής, στην οποία δόθηκε ο τίτλος της πριγκίπισσας, καθώς οι γυναίκες δεν είθισται να λαμβάνουν βασιλικούς τίτλους. Η πριγκίπισσα Λάλα Σαλμά ήταν παντρεμένη επί 16 χρόνια με τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ΄ και χώρισαν στα τέλη του 2018, διατηρώντας όμως τον τίτλο της πρώην βασίλισσας-πριγκίπισσας, αφού είναι η μητέρα του διαδόχου Μουλάι Χασάν.

Ο γάμος του Μοχάμεντ ΣΤ’ με τη νεαρή επιστήμονα στον τομέα της πληροφορικής από τη Φεζ έδωσε ελπίδες στη χώρα ότι με τον νέο βασιλιά, ο οποίος δεν είναι μόνον κοσμικός, αλλά και πνευματικός ηγέτης και «αρχηγός των πιστών» η μοντέρνα οικογένεια θα φέρει ανανέωση. Η επανάσταση έγινε το 2002, όταν στη φωτογραφία του γάμου του με την τότε 24χρονη Λάλα Σάλμα, εκείνη εμφανίστηκε με μακριά μαλλιά με μπούκλες. Η μητέρα του Μοχάμεντ ΣΤ’ δεν είχε ποτέ εμφανιστεί δημόσια και δεν επιτρεπόταν δημοσίευση φωτογραφίας της. Το ζευγάρι-πρότυπο φαινόταν ότι φέρνει αλλαγή στον αραβικό κόσμο, όπως έκαναν ο Ιορδανός βασιλιάς με τη σύζυγό του Ράνια, η οποία προέρχεται από παλαιστινιακή οικογένεια. Η Λάλα Σάλμα σπούδασε και εργαζόταν σε εταιρεία ιδιοκτησίας της βασιλικής οικογένειας. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και λίγα ισπανικά.

Αγαπημένος προορισμός του η Ελλάδα

Αυτή πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός πρίγκιπας επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές και σίγουρα όχι και η τελευταία, αφού τόσο ο ίδιος, όσο και η γαλαζοαίματη οικογένειά του, δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη χώρα μας. Τον Αύγουστο του 2014 η βασιλική οικογένεια επισκέφθηκε την Κέρκυρα. Το 2015 η οικογένεια επισκέφθηκε τη Μύκονο και την Κυλλήνη, ενώ το 2019 η πριγκίπισσα Λάλα Σαλμά με το γιο της, Μουλάι Χασάν έκαναν διακοπές στη Σκιάθο. Φέτος, ήταν η σειρά του 18άρη πρίγκιπα να τιμήσει μόνος του τη χώρα μας και να το ρίξει έξω… λίγο παραπάνω απ’ ό,τι επιτάσσει το πρωτόκολλο για τους γαλαζοαίματους…

Image
Ο Μουλάι Χασάν με τον πατέρα του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ' και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν Πηγή: Ap Photos

Εκπαίδευση

Ο Μουλάι έδειξε προτίμηση για την αεροπλοΐα και θα είναι ο πρώτος της οικογενείας που θα ασχοληθεί με τους… αιθέρες. Ο πατέρας του σπούδασε νομικά. Γνωρίζει τις ευθύνες που αποτελούν μέρος της βασιλικής οικογένειας και συχνά εμφανίζεται μαζί με τον βασιλιά σε μεγάλες εκδηλώσεις διεθνώς και στο Μαρόκο. Πέρυσι, ο πρίγκιπας προήδρευσε της τελετής έναρξης της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργίας (SIAM) στο Μαρόκο. Ο Μουλάι ήταν ο νεότερος συμμετέχων στη Σύνοδο Κορυφής του One Planet στη Γαλλία το 2017, όταν κέρδισε διεθνή αναγνώριση. Από αυτή την άποψη, ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του. Το 2019, ο Moulay χαιρέτησε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μάρκλ στο Royal Guest Palace στο Ραμπάτ.

Image
Πηγή: Ap Photos

Ιδιωτικό τζετ

Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με το αεροσκάφος Gulfstream G650 των 67,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο ακριβά και πιο ισχυρά διαθέσιμα τζετ VIP. Η πινακίδα κυκλοφορίας “CN-AMH” σημαίνει “Altesse” (ή “Majesty”) που του δίνει το προνόμιο να χαρακτηρίζεται ως “Μεγαλειότητα Moulay Hassan” . Μπορεί να πετάξει 14.000 χιλιόμετρα χωρίς στάση και μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος. Το αεριωθούμενο αεροσκάφος διαθέτει σύστημα πυραυλικής άμυνας Ισραηλινών J-Music 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Image
Το 2014 παραδίδει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στον κίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Ικερ Κασίγιας (Ap photos)

Αθλητισμός

Η δημοτικότητα του Moulay στο Μαρόκο μπορεί να εκτιμηθεί από γεγονός ότι η πίστα αγώνων ταχύτητας Circuit International Automobile Moulay Hassan στο Μαρακές και το 12.000 θέσεων γήπεδο του Ραμπάτ Stade Moulay Hassan φέρουν αμφότερα το όνομά του.

Οικογενειακές διακοπές

Ο πρίγκιπας έχει ισχυρούς δεσμούς με την οικογένειά του και οι οικογενειακές διακοπές φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές γι αυτόν. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο νησί της Σκιάθου τον Ιούλιο του 2019, η βασιλική οικογένεια νοίκιασε ένα πολυτελές γιοτ με το όνομα Serenity, το οποίο κοστίζει 550.000 ευρώ την εβδομάδα.

Image
Πηγή: facebook

Πνεύμα αλληλεγγύης

Νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο και συνεργάζεται στενά με τον πατέρα του για να διασφαλίσει ότι το Μαρόκο είναι ένα ήσυχο μέρος για ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το 2017, ο Μουλάι καλωσόρισε θερμά τα παιδιά της Παλαιστίνης, ενώ τα εισήγαγε στον πολιτισμό του Μαρόκου.

ΠΗΓΗ:https://www.reader.gr/

You May Also Like

Ράνια Τζίμα: Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της για τους «Σπαρτιάτες»

«Να ακούμε αρχηγό κόμματος να ευχαριστεί καταδικασμένο… περαστικά μας!»

Κοροναϊός – Ανατροπή με τα μέτρα για τις γιορτές – Δύο self test για όλους

Σημειώνεται πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα μέτρα

Σύγκρουση τρένων: «Δύσκολη η αναγνώριση, 7 σοροί είναι απανθρακωμένοι και διαμελισμένοι»,

Όσον αφορά τις ηλικίες των θυμάτων είπε πως δεν υπάρχει μικρό παιδί και τα περισσότερα είναι νεαρής ηλικίας και φοιτητές

Δίκη Πισπιρίγκου: Για ποια παιδιά μιλάς, για αυτά που δολοφόνησες; θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Επεισόδιο με τον Μάνο Δασκαλάκη

Όσα έγιναν στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν: Πώς αποτιμά η Αθήνα τα νέα δεδομένα και τι δείχνει η στάση της Άγκυρας

Πού αποδίδεται η στάση Ερντογάν

Ρωσία: Ποινική έρευνα για τη βεβήλωση του μνημείου Σοβιετικών στρατιωτών στην Αθήνα

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τις ελληνικές αρχές…

Πέθανε ο σύζυγος της Δέσποινας Μοιραράκη, Γιάννης Κοντούλης – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Βαρύ πένθος για τη Δέσποινα Μοιραράκη. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (24.06.2022) έφυγε από…

Λάρισα: Δημιουργείται αμερικανική βάση με UAV στην 110 ΠΜ – Θα παρακολουθούν όλο το Αιγαίο

Οχτώ από τα MQ-9 Reaper έχουν ήδη αναπτυχθεί – Η Ελλάδα εξετάζει…

Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος: Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

  Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος: Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Γροθιά στον ρατσισμό: Οι viral εικόνες της μαθητικής παρέλασης (pics)

Παιδιά μεταναστών κρατούν την ελληνική σημαία και παρελαύνουν γεμάτα περηφάνια