Μνήμες από την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1980  ξαναζωντάνεψαν στο Δημαρχείο Καστοριάς

 

Το 1980 η ποδοσφαιρική ομάδα της Καστοριάς κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος και γίνεται η πρώτη επαρχιακή ομάδα που το πετυχαίνει, προκαλώντας την μεγαλύτερη έως σήμερα έκπληξη στην ιστορία του θεσμού, γράφοντας παράλληλα μία ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και της Καστοριάς, η οποία ζει ανεπανάληπτες στιγμές.

 

Αυτές οι στιγμές ξαναζωντάνεψαν την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 στο Δημαρχείο της Καστοριάς. Ο Πρόεδρος της ιστορικής ομάδας κ. Γιώργος Χαλκίδης και οι ποδοσφαιριστές Γιώργος Παράσχος (αρχηγός), Λάζαρος Αλεξιάδης, Τάκης Τσιρώνης και Λάκης Σημαιοφορίδης παρέδωσαν ένα πανομοιότυπο Κύπελλο στο Δήμο Καστοριάς για να τοποθετηθεί, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, σε περίοπτη θέση, με σκοπό να το βλέπουν, να το θαυμάζουν και να το φωτογραφίζουν όλοι οι πολίτες της Καστοριάς, αλλά και οι επισκέπτες της, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ιστορική και συναισθηματική αξία που έχει το συγκεκριμένο Κύπελλο για την Καστοριά.

 

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης ανέφερε στις δηλώσεις του:

Το ευχάριστο αυτό γεγονός ξαναφέρνει στη μνήμη μας τις ξέφρενες στιγμές χαράς και ενθουσιασμού που έζησε εκείνο το βράδυ όλη η Καστοριά. Ήμουν 7 χρονών παιδί τότε και αυτές οι στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μου. Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία τους, καταδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, η υπερηφάνεια και η ιστορία μιας ομάδας όπως η Καστοριά, ούτε πωλούνται, ούτε αγοράζονται. Κατακτώνται, μόνο. Εμείς από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, δεν έχουμε παρά μόνο να τους ευχαριστήσουμε, μέσα από την καρδιά μας, για μία ακόμη φορά. Θα παραγγείλουμε σήμερα κιόλας μία ειδική προθήκη στην οποία θα τοποθετήσουμε το Κύπελλο για να το εκθέσουμε σε θέση που θα ανακοινωθεί άμεσα, έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την επιθυμία τους”.