Reopening of restaurants and cafes for the first time since the 3rd of November 2020, after the second nationwide lockdown imposed for the prevention of the Covid-19 virus spread. Athens, on May 5, 2021 / Επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, έπειτα απο την επιβολή του δεύτερου εθνικού lockdown για τον περιορισμό του Covid-19, στις 3 Νοεμβρίου, 2020. Αθήνα, 3 Μαίου, 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων στην εστίαση να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους.

Η επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στην χώρα μας με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού πιθανότατα να αλλάξει τους σχεδιασμούς και τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων στην εστίαση που έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 15 Ιουλίου, να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά ο σχεδιασμός έδινε το δικαίωμα και στους ανεμβολίαστους μέσω αρνητικού τεστ να μπορούν να μπουν στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

Ωστόσο τα δεδομένα τώρα φαίνεται να αλλάζουν ,λόγω της μεγάλης διασποράς της νόσου. Στο Μαξίμου σημειώνουν πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρξουν.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Όσον αφορά το ζήτημα της επαναφοράς της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, αυτό δεν βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι των συζητήσεων. Στην κυβέρνηση υπενθυμίζουν ότι η μάσκα δεν έχει καταργηθεί, καθώς είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός στους εξωτερικούς χώρους.

Πάντως η αυστηροποίηση των μέτρων θα κριθεί από την πίεση που θα δεχθεί το υγειονομικό σύστημα κάτι που μέχρι στιγμής δεν υφίσταται καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί και για τους εμβολιασμούς καθώς χθες κλείστηκαν 56 χιλιάδες επιπλέον ραντεβού από άτομα που ανήκουν κυρίως στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες.

Πάντως, όπως έχουν αναφέρει οι λοιμωξιολόγοι, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheTOC ενδέχεται να συνεδριάσουν ξανά σήμερα. μετά την έκρηξη στα κρούσματα, εάν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα στους χώρους διασκέδασης που αποδείχτηκαν εστίες υπερμετάδοσης στους νέους, τότε η μάσκα ενδέχεται να επανέλθει.

Εξαρχής πάντως η οδηγία ήταν πως όταν υπάρχει συνωστισμός τους εξωτερικούς χώρους, εξακολουθούμε να φοράμε τη μάσκα και δεν δόθηκε το μήνυμα πως “πετάμε τις μάσκες”.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/

You May Also Like

Κοντονής: Έχει δίκιο ο Γεωργιάδης να οργίζεται για τη Novartis – Θα πήγαινα στο ΚΙΝΑΛ υπό προϋποθέσεις

Εντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας…

Κοινές δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Σπήλιου Λιβανού, για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. στους αγρότες

Κοινές δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Χρήστου…

Διαμαντοπούλου: Καταλήψεις σχολείων σαν αυτές της Ελλάδας δεν γίνονται σε καμία δυτική δημοκρατία

Διαμαντοπούλου: Καταλήψεις σχολείων σαν αυτές της Ελλάδας δεν γίνονται σε καμία δυτική…

Τερματισμό της εισβολής και διάλογο με τη Ρωσία ζητεί ο Ζελένσκι – «Πολεμάμε μόνοι μας»

«Σήμερα το πρωί υπερασπιζόμαστε μόνοι μας τη χώρα μας. Όπως χθες, οι…

Και το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει την εστίαση

Και το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει την εστίαση

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: Ποια έγγραφα πρέπει να έχουν οι καταστηματάρχες ώστε να αποφευχθούν οι παραβάσεις και τα πρόστιμα

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: Ποια έγγραφα πρέπει να έχουν οι καταστηματάρχες ώστε να αποφευχθούν οι…

«Θερμό επεισόδιο» Πολάκη – Πλεύρη στη Βουλή

«Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα» – «Ο Τσίπρας σε άδειασε»

Οι διασώστες χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο θύμα

Οι διασώστες χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο θύμα Ένα φριχτό…

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Ποιοι πρέπει να κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Ποιοι πρέπει να κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου

Υποχρεωτικά Τα Θρησκευτικά Στα Σχολεία Όλης Της Χώρας – Αυξάνονται Οι Ώρες Διδασκαλίας

Υποχρεωτικά Τα Θρησκευτικά Στα Σχολεία Όλης Της Χώρας – Αυξάνονται Οι Ώρες…