Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε διορισμούς «με χρήματα και σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ» καταγγέλλει ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης

«Με χρήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» ανακοινώθηκαν από το υπουργείου Παιδείας οι 11.700 διορισμοί, καταγγέλλει ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Επιτίθεται στην κυβέρνηση πως καθυστέρησε ένα χρόνο τους διορισμούς και παράλληλα πως «χρησιμοποιεί τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζει αναφέροντας πως «οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη».

«Επείγουσα ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία»

Ο Ν. Φίλης τοποθετείται και στην πολιτική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και υπογραμμίζει πως «επιδεινώθηκε η κατάσταση στην εκπαίδευση εκτοξεύοντας τις κοινωνικές ανισότητες». Ακόμη, χαρακτηρίζει ως «επείγουσα» την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια από το Σεπτέμβριο «με υγειονομική ασφάλεια».

Όταν σ’ ολόκληρο τον κόσμο συζητούν για τα τεράστια μαθησιακά κενά και το πλήθος των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στα παιδιά από την πανδημία, η κυβέρνηση υπονομεύει το δημόσιο σχολείο, αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και κάνει τη ζωή στους μαθητές πιο δύσκολη, με αλλεπάλληλους εκπαιδευτικούς φραγμούς.

Όπως το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που θα αποκλείσει από αυτά χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου», προσθέτει και τονίζει πως είναι απαραίτητες οι μικρότερες τάξεις, η αναδιάρθρωση της ύλη και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών χωρίς όμως να έχει χαρακτήρα ανταγωνισμού και διακρίσεων.

ΠΗΓΗ:https://www.alfavita.gr/

 

You May Also Like

Απάντηση Πολάκη σε Καρανίκα για την Ακρίτα: «Ποιος είναι ο μισογυνισμός Νίκο;»

Στον Νίκο Καρανίκα και την ανάρτησή του για την Έλενα Ακρίτα απάντησε ο Παύλος Πολάκης, ρωτώντας «ποιος είναι ο μισογυνισμός Νίκο;»

Κορονοϊός – Τζανάκης: Είσοδος σε κέντρα διασκέδασης μόνο με 3η δόση τα Χριστούγεννα – Τα σενάρια της «υπερμετάλλαξης»

«Αυστηρότερα μέτρα και στα σχολεία με απαγόρευση των εκδρομών»

ΚΕΠ: Προβλήματα με νεαρούς που ζητούν από υπαλλήλους τα… 150 ευρώ

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νέοι που δεν διαθέτουν κωδικούς στο taxisnet και επιθυμούν…

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για νέους ανέργους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας…

Ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού

Ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού…

Κούγιας: Αν δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα παρατήσω τη δικηγορία

«Είμαι κατηγορηματικός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αθωωθεί»,- Η καταδίκη της «είναι σκάνδαλο και δικαστική πλάνη»

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Μετεγγραφές Φοιτητών 2018

Άνοιξε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων…