Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε διορισμούς «με χρήματα και σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ» καταγγέλλει ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης

«Με χρήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» ανακοινώθηκαν από το υπουργείου Παιδείας οι 11.700 διορισμοί, καταγγέλλει ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Επιτίθεται στην κυβέρνηση πως καθυστέρησε ένα χρόνο τους διορισμούς και παράλληλα πως «χρησιμοποιεί τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζει αναφέροντας πως «οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη».

«Επείγουσα ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία»

Ο Ν. Φίλης τοποθετείται και στην πολιτική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και υπογραμμίζει πως «επιδεινώθηκε η κατάσταση στην εκπαίδευση εκτοξεύοντας τις κοινωνικές ανισότητες». Ακόμη, χαρακτηρίζει ως «επείγουσα» την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια από το Σεπτέμβριο «με υγειονομική ασφάλεια».

Όταν σ’ ολόκληρο τον κόσμο συζητούν για τα τεράστια μαθησιακά κενά και το πλήθος των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στα παιδιά από την πανδημία, η κυβέρνηση υπονομεύει το δημόσιο σχολείο, αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και κάνει τη ζωή στους μαθητές πιο δύσκολη, με αλλεπάλληλους εκπαιδευτικούς φραγμούς.

Όπως το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που θα αποκλείσει από αυτά χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου», προσθέτει και τονίζει πως είναι απαραίτητες οι μικρότερες τάξεις, η αναδιάρθρωση της ύλη και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών χωρίς όμως να έχει χαρακτήρα ανταγωνισμού και διακρίσεων.

ΠΗΓΗ:https://www.alfavita.gr/