Την καταγγελία έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, επικαλούμενος αναφορές πολιτών

Ιερείς στην Κρήτη απειλούν πιστούς ότι, αν εμβολιαστούν, θα τους απαγορεύσουν το Μυστήριο της Εξομολόγησης αλλά και τη συμμετοχή στο Μηστήριο της Θείας Κοινωνίας. Την παραπάνω αναφορά έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σε συνέντευξή στου στο Ράδιο Κρήτη, επικαλούμενος καταγγελίες πολιτών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που επαναλήφθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου. Ο ίδιος έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού.

«Εμείς θέλουμε να βγαίνουμε στον άμβωνα και να βλέπουμε όλους τους πιστούς εκεί και υγιείς», υπογράμμισε ο κ. Αδαμάκης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Εκκλησία της Κρήτης από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/