Η νεοσύστατη κοινότητα του CodeDojo στην Καστοριά σας εύχεται χρόνια πολλά και καλή πρόοδο. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η επόμενη συνάντηση των καστοριανών Ninja έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στις 16:00 στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ  & ΣΗΜΑΤΩΝ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά την πρώτη  επιτυχή συνάντηση του Σαββάτου 8 Απριλίου, στην οποία παραβρέθηκε ικανοποιητικός αριθμός νέων και γονιών, προσδοκούμε σε περισσότερους συμμετέχοντες μια και επανέρχεται η σχολική δραστηριότητα. Η οργανωτική ομάδα εθελοντών είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους νέους 10-17 ετών με μεράκι στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών.

Επισημαίνουμε ότι η διαδικασία δεν ακολουθεί τυπικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Αποτελεί εθελοντική προσέλευση νέων, που ακολουθούν με το δικό τους ρυθμό, έτοιμο δοκιμασμένο μαθησιακό υλικό σε προγραμματιστικό τομέα που οι ίδιοι επιλέγουν. Υποβοηθούνται στην προσπάθειά τους αυτή από έμπειρους εθελοντές μέντορες.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν ήρθαν στην πρώτη συνάντηση δεν επηρεάζονται  για το πρόγραμμα. Ο καθένας ακολουθεί τον δικό του ρυθμό. Σημασία έχει να απολαμβάνει τη διαδικασία και να μαθαίνει συνεργαζόμενος με άλλους Ninja και τους εθελοντές μέντορες της ομάδας. Αυτό που  μπορεί κανείς να λύσει μέσα από τα βιβλία, το διαδίκτυο και μάλιστα μόνος στο σπίτι, το βρίσκει ευκολότερα στο Dojo συνεργαζόμενος με τους άλλους Ninja και τους έμπειρους εθελοντές καθοδηγητές.

Επαναλαμβάνω ότι το παγκόσμιο κίνημα του CoderDojo θεωρεί ότι οι γλώσσες προγραμματισμού αποκτούν όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στο σύγχρονο κόσμο και ότι η εξοικείωση με αυτές είναι αναγκαία. Για αυτό δίνει την ευκαιρία σε άτομα ηλικίας 10-17 ετών, εντελώς  ΔΩΡΕΑΝ, να συμμετέχουν στο Dojo της Καστοριάς. Οι συμμετέχοντες αποκτούν δεξιότητες όπως να γράφουν κώδικα, να δημιουργούν δικτυακό τόπο, να δημιουργούν εφαρμογές και παιχνίδια και να εξερευνούν γενικά την τεχνολογία σε δημιουργικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα http://bit.ly/2oFtYds ή στο https://zen.coderdojo.com/dojo/gr/kastoria/kastoria-tech-edu-institute .

Μπορούν να ενημερωθούν περισσότερο από τον κεντρικό κόμβο www.coderdojo.com, ή στο Facebook  http://fb.me/CoderDojoKastoria για τις δραστηριότητες του δικού μας Dojo στην Καστοριά, να στείλουν μήνυμα στο coderdojokastoria@gmail.com και στα τηλέφωνα 2467087202 και 6937940339.

Για το Dojo της Καστοριάς

Σινάτκας Ι.

Καθηγητής

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.