Ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει τη Δευτέρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα

Στην εκτίμηση ότι το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα οδηγήσει σε εκλογές καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας που θα μιλήσει απόψε σε συγκέντρωση στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κοινωνία αναμένεται να επαναλάβει ότι το κόμμα του βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα και ότι λειτουργεί πλέον όπως θα λειτουργούσε κατά την διάρκεια μίας τυπικής προεκλογικής περιόδου. Το σύνθημα της εγρήγορσης δόθηκε άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα στην προγραμματική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητεί από τα στελέχη του να φροντίσουν να βρίσκονται κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους.

Οι λόγοι τους οποίους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογεί ως “σήματα” πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει βγάλει ποτέ από τον σχεδιασμό του την διενέργεια πρόωρων εκλογών είναι πολλοί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τούς περιέγραψε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο ieidiseis. O κεντρικός ρόλος βρίσκεται στην συνειδητοποίηση από πλευράς του πρωθυπουργού της πραγματικότητα που θέλει την οικονομία να οδηγείται σε αδιέξοδο. Μάλιστα, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, εάν δεν ήταν ραγδαία η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού ίσως το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να ήταν το επικρατέστερο στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη. Επίσης, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως είναι θέμα χρόνου να ξεφουσκώσει και η «επικοινωνιακή φούσκα» που έχει δημιουργεί και δημιουργεί ένα τείχος προστασίας γύρω από το Μαξίμου. Ένα τείχος που έως τώρα κατόρθωσε να υποβαθμίσει πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης που σημαίνουν πολλά: Από την αναβολή της ψήφισης των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία που θα προκαλέσει εκ των πραγμάτων εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ αλλά και δυσφορία σε κομμάτι των ψηφοφόρων της έως την αναβολή της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής σύνταξης. Επιπλέον δεν περνάει απαρατήρητη η συνεχόμενη μετάθεση κρίσιμων παρεμβάσεων όπως η ενεργοποίηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ούτε και η αναβλητικότητα που παρατηρείται στο κοινοβουλευτικό πεδίο. Μέσα σ’ όλα αυτά ως σήμα/προπομπός σχεδιασμού εκλογών αξιολογείται και το «χαρτζιλίκι» των 150 ευρώ ως αντάλλαγμα στους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν.

«Όλη του η στρατηγική είναι προσανατολισμένη στις πρόωρες εκλογές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρωθυπουργό στη συνέντευξή του. Κατέστησε όμως σαφές ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν θα υπάρξει κανένας εκλογικός αιφνιδιασμός. Μάλιστα θεωρεί ότι το κοινωνικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί το Φθινόπωρο θα είναι εκρηκτικό αφού και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε αθόρυβα από τη Βουλή προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή 9 μονάδων ως το 2023 και οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα αντιληφθεί ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης τούς προσπερνούν αφού αφορούν τις λίγες μεγάλες επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Τζεμ Εβί στην Ελλάδα για τους Αλεβίτες

Οι Αλεβίτες είναι από τα παλαιότερα ρεύματα του Μυστικού Ισλάμ στα Βαλκάνια

Από σήμερα οι αιτήσεις για 179 θέσεις σε 18 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΟΑΕΔ

Από σήμερα  οι αιτήσεις για 179 θέσεις σε 18 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΟΑΕΔ

Η στιγμή που ο ΛΕΞ έβαλε… φωτιά στην συναυλία για τον Παύλο μπροστά στην Μάγδα Φύσσα (vid)

Η μεγάλη συναυλία στα Λιπάσματα για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σημαδεύτηκε από την εμφάνιση του ΛΕΞ.

Εισπρακτικό θαύμα: Ρεκόρ εισιτηρίων και κοσμοσυρροή στην ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» για τον Άγιο Νεκτάριο

Εισπρακτικό θαύμα: Ρεκόρ εισιτηρίων και κοσμοσυρροή στην ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού»…

Πέτρος Φιλιππίδης: Παρέλαβε τις καταγγελίες, ετοιμάζει υπόμνημα για να απαντήσει

Χθες δόθηκαν από το ΣΕΗ στους δικηγόρους του ηθοποιού οι καταγγελίες που…

Ντόρα Μπακογιάννη για Πάσχα στην Κρήτη: «Μετά το “ξύλο” που έχω φάει, θα κάνω ό,τι πει ο Πρωθυπουργός»

Ντόρα Μπακογιάννη για Πάσχα στην Κρήτη: «Μετά το “ξύλο” που έχω φάει,…

«Ζωντανή» η ρύθμιση χρεών προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ σε 100 δόσεις

Για μόνο φορά και εντός 3 μηνών από την απώλεια της ρύθμισης…

80χρονος πήρε τη βάρκα του και απεγκλώβισε συγχωριανούς του

Μιλώντας για Ήρωες!! 80 χρόνων, ο παππούς, αναζητά συμπολίτες του στις σκεπές των σπιτιών

Στάθης Λιβαθινός: Σοκάρουν οι καταγγελίες από Ανάπηρους καλλιτέχνες

Στάθης Λιβαθινός: Σοκάρουν οι καταγγελίες από Ανάπηρους καλλιτέχνες

ΚΕΑ: Την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές στους δικαιούχους (ημερομηνία)

ΚΕΑ: Την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές στους δικαιούχους (ημερομηνία)