Όπως τονίζουν, τα μυώδη γυναικεία σώματα είναι όμορφα

Ένα δυνατό μήνυμα έδωσαν δυο αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης της Μεγάλης Βρετανίας που ανήκουν μάλιστα στα φαβορί για το χρυσό στους ολυμπιακούς του Τόκιο.

Η 19χρονη Κέιτ Σόρτμαν και η 20χρονη Ίζαμπελ Θορπ φωτογραφήθηκαν για εταιρεία εσωρούχων ποζάροντας κάτω από το νερό στο πλαίσιο της καμπάνιας #BeStrongBeBeautiful που επιδιώκει να κρατήσει τα νεαρά κορίτσια στον χώρο του αθλητισμού, αναδεικνύοντας την ομορφιά ενός δυνατού γυναικείου σώματος.

Σύμφωνα με την έρευνα Women in Sport, το 64% των κοριτσιών εγκαταλείπουν τον αθλητισμό πριν την ηλικία των 16 ετών.

Η Κέιτ αναφέρει στη Daily Mail:

«Ποιος αποφάσισε ότι τα μυώδη σώματα δεν είναι θηλυκά; Ποιος αποφάσισε ότι οι μύες είναι καλοί για τα αγόρια και κακοί για τα κορίτσια; Αυτά είναι αηδίες.

»Είναι εντελώς άδικο που η κοινωνία περιμένει τα αγόρια να αποπνέουν μια τέλεια εικόνα υγείας πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, σηκώνοντας βάρη και δείχνοντας μυώδη και δυνατά, ενώ περιμένει το αντίθετο από τα κορίτσια.

»Πρέπει να μένεις αδύνατη σαν κλαρί και με λεπτεπίλεπτα θηλυκά χαρακτηριστικά. Δεν είναι υγιές να το βλέπουν αυτό τα νεαρά κορίτσια και να σκέφτονται ότι πρέπει να μειώνουν τις θερμίδες που τρώνε, δεν είναι υγιές ούτε ψυχολογικά ούτε σωματικά».

Και οι δύο γυναίκες είχαν ανασφάλειες σε μικρότερη ηλικία για τα μυώδη σώματά τους.

Αποκαλύπτουν πώς κατάφεραν να ξεπεράσουν τα διαρκή σχόλια εις βάρος τους, που ανέφεραν ότι είχαν «μεγάλους ώμους, μικρό στήθος και μικρό πισινό» στη διάρκεια των δεκαετών προπονήσεών τους για τους Ολυμπιακούς.

Η Ίζι θυμάται:

«Οι κολυμβήτριες τείνουν να έχουν πιο ανοιχτούς ώμους και όταν ήμουν μικρότερη φορούσα ρούχα που τους κάλυπταν, φαρδιά ρούχα που τους έκαναν να φαίνονται λιγότερο.

»Όταν αναρτούσα φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, προσπαθούσα να τους κόβω από την εικόνα ή να τους κάνω να φαίνονται μικρότεροι για να αποφύγω τα αρνητικά σχόλια.

»Εδώ και ένα χρόνο έχω αρχίσει να νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή μου και πλέον είμαστε και οι δύο περήφανες για τα μυώδη σώματά μας».

Και οι δυο σημειώνουν ότι πολλά κορίτσια εγκατέλειπαν τον αθλητισμό επειδή δεν ήθελαν να εκθέτουν το σώμα τους στα μάτια των αγοριών συμμαθητών τους.

Ωστόσο δεν πιστεύουν ότι η λύση είναι ο διαχωρισμός των φύλων στις προπονήσεις.

Η Κέιτ εξηγεί:

«Αντί να χωρίζουμε θα πρέπει να μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τα σώματά μας. Η έμφαση δεν θα πρέπει να δίνεται στην εμφάνιση.

»Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σε ένα αποκλειστικά γυναικείο περιβάλλον, τα κορίτσια δεν νιώθουν την άνεση να μοιραστούν τις ανασφάλειές τους.

»Κατά πάσα πιθανότητα πολλά κορίτσια με τα οποία κάναμε προπόνηση μαζί σταμάτησαν όταν τα σώματά τους άρχισαν να αλλάζουν».

Τώρα προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και σημειώνουν ότι δεν λείπουν ακόμη και τώρα οι περιπτώσεις που άγνωστοί τους άνθρωποι τις πλησιάζουν σε δημόσιες πισίνες για να τους ζητήσουν να ντυθούν πιο σεμνά. Αιτία για αυτό, όπως εξηγούν, είναι ότι τα μαγιό στέκονται διαφορετικά σε ένα πολύ γυμνασμένο σώμα.

Η Κέιτ τονίζει: «Είναι γελοίο, γιατί τα αγόρια μπορούν να κυκλοφορούν με Speedos χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, όμως αν τα κορίτσια δείξουν λίγο δέρμα, αμέσως τις κατηγορούν ότι εκθέτουν τα σώματά τους στα μάτια όλων».

ΠΗΓΗ:https://www.in.gr/