Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε, με σημειακές παρεμβάσεις. Πρόθεση είναι να μην πάμε σε οριζόντιο lockdown, ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεκτή έγινε από τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για ρύθμιση των οφειλών εξαιτίας της πανδημίας. Όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, «κλείδωσε το πακέτο και έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργείου για γενναίο σχήμα ρύθμισης για τους κορωνόπληκτους». Σύντομα, όπως είπε, θα ανακοινώσει λεπτομέρειες ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η κυρία Πελώνη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown μόνο για ανεμβολιάστους όπου χρειαστεί, όπως είπε ο υπ. Ανάπτυξης το πρωί. «Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε. Όπου χρειαστεί θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει, από τη στιγμή που υπάρχει η ασπίδα του εμβολίου», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας συζητείται η αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου για της κατασκηνώσεις, ενώ επανέλαβε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις εργαζομένων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε τα χθεσινά συλλαλητήρια των αρνητών του εμβολίου με τη λέξη «κρίμα», υπογράμμισε πως «η εκστρατεία της πειθούς συνεχίζεται», εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα πειστούν και οι πιο δύσπιστοι», καθώς και την κυβερνητική βούληση για «ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι ο αστυνομικός που κατηγορείται για το συμβάν με τη 19χρονη στην Ηλιούπολη δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ειδική συζήτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό, υπάρχει σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για “ξαναζεσταμένο φαγητό”, έχει ξεκαθαριστεί από όλες τις αρμόδιες αρχές ότι δεν υπάρχει καμία σκιά. Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός. Πρέπει να έχει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό του για να ξαναζεσταίνει το ίδιο φαγητό».

Φίλιππος Πανταζής[email protected]

You May Also Like

Ενεργοποιείται από σήμερα η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.)

Ενεργοποιείται από σήμερα η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο…

Ο κύριος Αποστόλης από το Πευκί, που έσωσε το σπίτι του με ένα κλαδί, εξήγησε τη δύναμη που βρήκε να τα βάλει με τις φλόγες.

Ο κύριος Αποστόλης από το Πευκί, που έσωσε το σπίτι του με…

Ποιοι μαθητές δικαιούνται επίδομα έως 1.500 ευρώ;

Ποιοι μαθητές δικαιούνται επίδομα έως 1.500 ευρώ;

Συντάξεις Μαΐου 2017: Ξεκινούν οι πληρωμές για ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Δημόσιο

Εβδομάδα πληρωμών είναι αυτή που διανύουμε αφού ξεκινούν οι πληρωμές για τις…

Βασιλακόπουλος: «Οι ανεμβολίαστοι να υποχρεούνται να μπαίνουν με τεστ στα σούπερ μάρκετ»

Βασιλακόπουλος: Με την μετάλλαξη “Delta” όταν υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι, ορισμένοι άτυχοι εμβολιασμένοι…

ΕΛΕΤΑΕΝ: Τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τα δάση

ΕΛΕΤΑΕΝ: Τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τα δάση

ΟΑΕΔ: Νέα εκπτωτική κάρτα σε περισσότερους από 200.000 ανέργους -Ποιοι είναι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ: Νέα εκπτωτική κάρτα σε περισσότερους από 200.000 ανέργους -Ποιοι είναι δικαιούχοι