Η Μέρκελ αποκάλυψε τι θα κάνει μετά το τέλος της θητείας της στην Καγκελαρία

Τι είπε για τα σχέδια της κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον

Στα τέλη Σεπτεμβρίου λήγει η θητεία της Μέρκελ ως καγκελαρίου και μετά από 16 χρόνια δεν θέτει υποψηφιότητα ξανά για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από τόσα χρόνια συνεχούς πίεσης στην Καγκελαρία, η Μέρκελ επιθυμεί να κάνει ένα πραγματικό διάλειμμα μετά τη θητεία της, χωρίς να πρέπει να αποδεχθεί αμέσως την επόμενη πρόσκληση, παραβλέποντας τα δικά της ενδιαφέροντα και έτσι να μπορέσει να διαβάσει ή απλώς να… κοιμηθεί. «Δεν θα αποδεχτώ αμέσως την επόμενη πρόσκληση, επειδή θα φοβηθώ, ότι δεν θα έχω τίποτα να κάνω και κανείς δεν θα με θέλει πια», δήλωσε η καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον.

Η Μέρκελ θα ήθελε να ανακάμψει από αυτές τις περιόδους κρίσης μετά τη θητεία της και όταν ρωτήθηκε, τι θα κάνει την επόμενη ημέρα μετά την παράδοση της καγκελαρίας, η Χριστιανοδημοκράτις (CDU) πολιτικός απάντησε: «θα ήθελα να κάνω ένα κανονικό διάλειμμα και να σκεφτώ τι με ενδιαφέρει πραγματικά. Τα τελευταία 16 χρόνια δεν είχα πολύ χρόνο για να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Και τότε ίσως προσπαθήσω να διαβάσω κάτι και όταν κλείνουν τα μάτια μου επειδή κουράστηκα, τότε θα κοιμηθώ λίγο και μετά θα δούμε».

Η Μέρκελ κατέστησε επίσης σαφές, ότι δεν θα της λείψει να παίρνει συνεχώς αποφάσεις. «Πιθανόν να κάνω από συνήθεια πολλές σκέψεις για το τι πρέπει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση, αλλά τότε θα θυμηθώ γρήγορα ότι κάποιος άλλος ασχολείται με αυτό τώρα. Και νομίζω ότι αυτό θα μου αρέσει πάρα πολύ».