Πρόχειρο φαγητό: Επιδρά ΑΡΝΗΤΙΚΆ ακόμη και στο DNA

Πρόχειρο φαγητό: Επιδρά ΑΡΝΗΤΙΚΆ ακόμη και στο DNA

Άλλος ένας λόγος για να μην παραγγείλετε σήμερα το βράδυ πίτσα, μπέργκερ και σουβλάκια. Όλοι μας γνωρίζουμε καλά πια ότι η τακτική κατανάλωση «πρόχειρου» φαγητού, όπως οι πίτσες, τα μπέργκερς και τα παγωτά, επιβαρύνουν το σώμα μας με πολλές θερμίδες, λιπαρά, ζάχαρη και χημικά πρόσθετα. Πρόχειρο φαγητό: Επιδρά ΑΡΝΗΤΙΚΆ ακόμη και στο DNA

 

Νέα έρευνα, μάλιστα, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η λάθος διατροφή στην υγεία μας, υποστηρίζοντας ότι οι «κακές» διατροφικές συνήθειες μπορούν να περάσουν ακόμα και στην επόμενη γενιά.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συχνή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας «πρόχειρου» φαγητού μπορεί να αφήσει σημάδια στο DNA του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, φλεγμονής, λοιμώξεων και αλλεργικών αντιδράσεων.

Στο κείμενο, που δημοσιεύει το περιοδικό «Nutrition», οι ειδικοί εξηγούν ότι

αν μια διατροφή πλούσια σε ανθυγιεινά πιάτα γίνει συνήθεια, τότε οι διατροφικές επιλογές μπορεί να αποτυπωθούν στο DNA και να βλάψουν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. «Το σώμα μας είναι ένα είδος οικοσυστήματος και ό,τι διαταράσσει τα βακτήριά του μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας σε σημαντικό βαθμό», εξηγεί ο Ian Myles από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων στο Μέριλαντ.
Για περισσότερα: Ένα κατεστραμμένο μικροβίωμα συνεπάγεται μία μεγάλη λίστα ασθενειών

Η συγκεκριμένη μελέτη δείχνει ότι οι διατροφικές μας επιλογές έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν μόνιμα την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερό μας, αποδυναμώνοντας έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι είναι απίθανο τα διάφορα συμπληρώματα ή τα προβιοτικά να αντισταθμίσουν τις ζημιές που προκαλούν οι λάθος διατροφικές επιλογές, πόσο μάλλον να τις αναιρέσουν, εάν εμείς δεν αλλάξουμε τον τρόπο που τρεφόμαστε και ζούμε.

Η διατροφή μας, μπορεί να προστατέψει ή να καταστρέψει το DNA και την υγιεία μας. Η επιλογή; Πάντα και μόνον δική μας: Πως επιδρά το πρόχειρο φαγητό-fast food στον οργανισμό

Γιατί οι επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία

ενώ Πώς η διατροφή προστατεύει DNA, κύτταρα και υγεία

Πως διατροφή και σκέψη προγραμματίζουν το DNA!!

Βιταμίνες που προστατεύουν, επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντας από πλήθος ασθενειών

www.vita.gr