Τουρισμός: «Σύννεφα» και από Γερμανία, Ισραήλ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αυξάνονται τα «σύννεφα» πάνω από την βαριά βιομηχανία της χώρας, καθώς η μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα, η Γερμανία, έβαλε τη χώρα μας ανάμεσα σε αυτές που εμφανίζουν υψηλό ρίσκο ως προς την εξέλιξη της πανδημίας. Την ίδια στιγμή και η αγορά του Ισραήλ υπάρχει περίπτωση να «κλειδώσει» καθώς εξετάζεται η μεταφορά της χώρας μας στη λίστα με τους προορισμούς που απαιτείται καραντίνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί τουρίστες που επιστρέφουν από τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, ειδάλλως θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα. Δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου κάνουν λόγο πως η ένταξη της χώρα μας στη λίστα των χωρών από τις οποίες απαιτείται καραντίνα επτά ημερών είναι θέμα ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ισραηλινή αγορά είναι πολλά υποσχόμενη, ενώ σημειώνεται πως κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται περίπου 200-250 απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ στη χώρα μας, ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση έκλεισε πριν καιρό τουριστική συμφωνία με την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα οι Ισραηλινοί που επέστρεφαν από τη χώρα μας έπρεπε να είναι σε απομόνωση μόλις 24 ωρών.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες από το Ισραήλ, τότε η Ελλάδα εκτός από τη μεγαλύτερη αγορά της (τη Γερμανία), «χάνει» και μια ακόμη σημαντική τουριστική αγορά. Όπως φαίνεται η αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά οδηγούν αρκετές χώρες στην αναθεώρηση των πολιτικών τους ως προς την Ελλάδα, ενώ το mini lockdown στη Μύκονο κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, με την ανευθυνότητα ορισμένων να δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Μάλιστα όπως έγραψε το Liberal, αρκετοί τουρίστες προχωρούν σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων για το νησί των Ανέμων, ενώ άλλοι που βρίσκονται ήδη στο νησί φεύγουν για άλλες χώρες.

Μόνη νότα αισιοδοξίας αποτελεί η αγορά της Βρετανίας, όπου οι κρατήσεις «τσιμπάνε»…λίγο, ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως σημειώνουν τουριστικοί παράγοντες στο Liberal οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, η τάση του φετινού καλοκαιριού είναι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και τα σενάρια για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν γράφονται και ξαναγράφονται σε καθημερινή βάση, με «άγνωστο Χ»…την πανδημία.

ΠΗΓΗ:https://www.liberal.gr/

You May Also Like

Έρχονται 11 προγράμματα για 88.500 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

Έρχονται 11 προγράμματα για 88.500 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

Η Ο.Λ.Μ.Ε. για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων

Η Ο.Λ.Μ.Ε. για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων…

Κοντοζαμάνης: Τεστ & σε εργαζόμενους του λιανεμπορίου -Πότε έχουν δικαίωμα άδειας

Κοντοζαμάνης: Τεστ & σε εργαζόμενους του λιανεμπορίου -Πότε έχουν δικαίωμα άδειας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δώρισε αυτοκίνητο στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι δύο χώρες έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους μετά τη συνάντηση Κιμ-Πούτιν τον Σεπτέμβριο

Υπουργείο Υγείας: Ανοίγει η «πόρτα» για νέα φάρμακα – Πώς θα αποζημιώνονται

Εγκρίθηκαν 158 νέα καινοτόμα φάρμακα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δωρεάν είσοδος στους σπουδαστές των Σχολών Ξεναγών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το οξύμωρο με την απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα αλλάξει τρεις φορές μέσα σε 72 ώρες!

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε και η κυβέρνηση δέχτηκε τα συγκεκριμένα μέτρα.

Ρωσία: 18χρονος πέρασε με κόκκινο και τραυμάτισε τέσσερα παιδιά

Τα παιδιά που τραυματίστηκαν ήταν ηλικίας μεταξύ 8 και 16 ετών και…

National Geographic: Ένα ελληνικό νησί στην κορυφή των καλύτερων καταδυτικών προορισμών

«Είναι δικαίωση πως κάθε χρόνο κερδίζουμε τις εντυπώσεις διεθνώς και αποσπούμε μεγαλύτερα μερίδια από τις αγορές του εξωτερικού»