Το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ) και το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ) προτείνουν «πριμ» 150 ευρώ στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται.

ΣΟΦΙΑ ΡΑΧΜΑΝΗ

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, όπως είναι λογικό έχουν αναστατωθεί από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν απαγόρευση μουσικής και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 έως τις 06:00 το πρωί.

Τι προτείνουν

Πριν από μερικές ώρες, τα δύο σωματεία της Μυκόνου επανήλθαν με νέα ανακοίνωση με προτάσεις για αναθεώρηση της απόφασης, αφού όπως τονίζουν αμέσως μόλις τα καταστήματα έκλεισαν στις 01:00 παρατηρήθηκε έντονος συγχρωτισμός στα σοκάκια του νησιού.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ) και το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ) ζητούν αναθεώρηση των μέτρων προκειμένου να μην «στοχοποιείται η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού». Μάλιστα ανάμεσα στις προτάσεις που παραθέτουν βρίσκεται «πριμ» 150 ευρώ στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προτείνουν:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού
  2. Εμβολιασμό των εργαζομένων με το μονοδοσικό εμβόλιο, ενώ οι επιχειρήσεις προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ.
  3. Όποιοι επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης να ανανεώνουν το GreenPass τους ανά 72 ώρες με Rapid test ή PCR,
  4. Ακόμη, οι επιχειρηματίες ζητούν εντονότερη παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί για να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών rapid test στους ανεμβολίαστους, ενώ όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προτίθενται να τους παρέχουν και διαμονή. Καταληκτικά, στην κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία ζητούν επίσης την αύξηση των δωματίων καραντίνας στο νησί.

ΠΗΓΗ:https://www.dikaiologitika.gr/

You May Also Like

Μετάλλαξη Όμικρον: Παράθυρο Μητσοτάκη για νέα μέτρα

Table of Contents Hide Μετάλλαξη Όμικρον: Παράθυρο Μητσοτάκη για νέα μέτραΑναλυτικά η…

Μορφωμένοι 40άρηδες σε μικρά χωριά

Το σοκ της αλλαγής εργασιακών δεδομένων –η απόλυση είναι η πλέον επώδυνη–,…

Τσίπρας Μαρφίν: Μόνος του κατέθεσε στεφάνι ο ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Τσίπρας Μαρφίν: Μόνος του κατέθεσε στεφάνι ο ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «στέγη και εργασία για τους άστεγους»

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «στέγη και εργασία για τους άστεγους»

Υποχρεωτική η ρύθμιση της ώρας στις ταμειακές μηχανές. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι επιχειρηματίες καθώς τα πρόστιμα είναι τσουχτερά

  Υποχρεωτική η ρύθμιση της ώρας στις ταμειακές μηχανές. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει…

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Αναλυτικά το Πρόγραμμα

Την Τετάρτη, 31 Μαΐου, οι μαθητές της Γ’ λυκείου θα έχουν στα…

Κεραμέως: Να είμαστε προετοιμασμένοι για κρούσματα στα σχολεία

Κεραμέως: Να είμαστε προετοιμασμένοι για κρούσματα στα σχολεία

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΝΕΙ “RESET” ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ

Το είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και πλέον είναι επίσημο. Ο όμιλος…