Ελληνικός καφές: 8 καλοί λόγοι για να πίνετε ελληνικό καφέ κάθε μέρα

Ελληνικός καφές – Χρήσιμες πληροφορίες: Μπορεί πολλοί άνθρωποι να ισχυρίζονται πως ο ελληνικός καφές, δεν κάνει καλό, όμως, έχουν άδικο. Αυτό, διότι βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό σε μια σειρά από πράγματα, τα οποία παρουσιάζονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

 

Ελληνικός καφές – Χρήσιμες πληροφορίες: Πέντε λόγοι για να καταναλώνετε ελληνικό καφέ

– Μπορεί να ενισχύσει τις επιδόσεις σας: Η καφεΐνη αποτελεί ένα φυσικό διεγερτικό. Μπορεί να ενισχύσει τις αθλητικές και πνευματικές επιδόσεις. Ο ελληνικός καφές παρέχει επίσης μια πολύ συμπυκνωμένη δόση καφεΐνης. Εκείνη, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τους αθλητές.

Μια μελέτη σε είκοσι αθλητές διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ελληνικό καφέ παρουσίαζαν σημαντικά οφέλη στην απόδοσή τους. Αυτό, συνέβαινε σε σύγκριση με όσους έπιναν καφέ χωρίς καφεΐνη.

– Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Δεδομένου ότι είναι αφιλτράριστος, ο ελληνικός καφές περιέχει υψηλότερα επίπεδα των ευεργετικών ενώσεων που απαντώνται στα άλλα είδη καφέ. Οι κόκκοι καφέ περιέχουν ευεργετικές χημικές ενώσεις. Για παράδειγμα, τα χλωρογενικά οξέα, τα οποία είναι είδη αντιοξειδωτικών πολυφαινολών που παρέχουν οφέλη για την υγεία.

Τα χλωρογενικά οξέα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τις φλεγμονές. Επιπλέον, βελτιώνουν το σάκχαρο του αίματος, τα επίπεδα χοληστερόλης και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Μια μελέτη έδειξε ότι ο καφές που παρασκευάστηκε με τη χρήση λεπτώς αλεσμένων κόκκων καφέ περιελάμβανε υψηλότερες ποσότητες χλωρογενικών οξέων συγκριτικά με τον καφέ που παρασκευάστηκε με κόκκους μεγαλύτερου μεγέθους.

 

Ο καφές περιέχει επίσης και άλλες ισχυρές ενώσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα τερπενοειδή. Αυτά, μπορούν να μειώσουν τις φλεγμονές, να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις και να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς.

Ελληνικός καφές – Χρήσιμες πληροφορίες: Κι άλλοι λόγοι για να καταναλώνετε ελληνικό καφέ

– Μπορεί να προστατεύσει από την ψυχική εξασθένηση: Η κατανάλωση καφέ με καφεΐνη μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλό σας από ορισμένες νευρολογικές καταστάσεις, όπως η νόσος του Alzheimer. Για παράδειγμα, μια ανασκόπηση 11 μελετών σε περισσότερους από 29.000 ανθρώπους διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν τον περισσότερο καφέ είχαν 27% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης της ασθένειας Alzheimer.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης του εγκεφαλικού επεισοδίου, της νόσου του Parkinson και της άνοιας.

 

– Μπορεί να έχει προστατευτικές ιδιότητες ενάντια σε ορισμένες ασθένειες: Η κατανάλωση καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων. Μια ανασκόπηση 18 μελετών έδειξε ότι κάθε φλιτζάνι καφέ που καταναλώνεται ανά ημέρα σχετίζεται με 7% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τριών έως πέντε φλιτζανιών καφέ την ημέρα συνδέεται με μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων κατά 15%.

Ελληνικός καφές – Χρήσιμες πληροφορίες: Ο τελευταίος λόγος για να καταναλώνετε ελληνικό καφέ

– Είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα: Αν κάνετε δίαιτα και είστε λάτρης του καφέ, τότε ο ελληνικός είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Με μόλις 1 θερμίδα ανά φλιτζανάκι, μπορείτε να απολαμβάνετε τον καφέ σας χωρίς τύψεις. Άλλωστε, ο ελληνικός καφές δε χρειάζεται γάλα (το οποίο μας επιβαρύνει με έξτρα θερμίδες), ούτε πολλή ζάχαρη.

ΠΗΓΗ:https://www.enimerotiko.gr/

You May Also Like

Έξω από το αεροπλάνο στα 23.000 πόδια: Η μοναδική ιστορία του πιλότου που κρεμάστηκε στο κενό και επέζησε

Table of Contents Hide Ιστορία πιλότου: Πώς ξεκινάΙστορία πιλότου: Τι γίνεται στη…

Τούρκος καθηγητής: «Εφαρμόστε ίδιες κυρώσεις και στην Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο»

Τούρκος καθηγητής: «Εφαρμόστε ίδιες κυρώσεις και στην Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο»

Ο Οδυσσέας Ελύτης για την βαρβαρότητα

Ο Οδυσσέας Ελύτης για την βαρβαρότητα

“Γράμμα σε ένα Ποιητή”: Η ιστορία πίσω από το υπέροχο ποίημα του Καββαδία που μελοποίησε ο Ζερβουδάκης

Table of Contents Hide “Γράμμα σε ένα Ποιητή”: Η ιστορία πίσω από…

9 άκρως επικίνδυνα λάθη που όλοι κάνουμε όταν προσφέρουμε πρώτες βοήθειες.

9 άκρως επικίνδυνα λάθη που όλοι κάνουμε όταν προσφέρουμε πρώτες βοήθειες.

Δίνει Ζωή Σε Πέτρες Ζωγραφίζοντας Πάνω Τους Ρεαλιστικά Ζώα

Table of Contents Hide Δίνει Ζωή Σε Πέτρες Ζωγραφίζοντας Πάνω Τους Ρεαλιστικά…

Νέα πρόκληση από την Λατινοπούλου: «Λάθος πρότυπο υγείας η Δανάη Μπάρκα»

Νέα πρόκληση από την Λατινοπούλου: «Λάθος πρότυπο υγείας η Δανάη Μπάρκα»

Τα Φαγητά της Κατοχής: Τα φαγητά της φτώχειας και της ανάγκης

Τα Φαγητά της Κατοχής: Τα φαγητά της φτώχειας και της ανάγκης

Κορυφαίος κομμωτής κουρεύει κοντά τα μαλλιά 43χρονης και αναδεικνύει την ομορφιά στο πρόσωπό της

Κορυφαίος κομμωτής κουρεύει κοντά τα μαλλιά 43χρονης και αναδεικνύει την ομορφιά στο…

Κ. Γουργουλιάνης στο Iatronet: Πώς θα αναχαιτίσουμε το τέταρτο κύμα λόγω “Δέλτα”

Ο εμβολιασμός των 60+ και όχι των παιδιών είναι η “ασπίδα” κατά…