Την ελληνική σημαία κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 23 Ιουλίου, θα κρατήσουν η Άννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας, τους οποίους επέλεξε για αυτό το σκοπό η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας θα κρατούν τη σημαία, με τους δύο Έλληνες αθλητές να έχουν κατακτήσει ολυμπιακά μετάλλια στο Ρίο. Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε ένα χρυσό (25μ.) και ένα χάλκινο (αεροβόλο πιστόλι 10μ.) στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε:«Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη».

Ο «άρχοντας των κρίκων» τόνισε:«Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφάσισε ομόφωνα Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» να είναι οι Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη (σκοποβολή) και Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική).

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

Επίσης κατά πλειοψηφία, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε η επιλογή του αθλητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Mountain Bike των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» μεταξύ του Δημήτρη Αντωνιάδη και του Περικλή Ηλία να κριθεί σε αγώνα μεταξύ των δύο αθλητών στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στις 10 Ιουλίου.

Τέλος εγκρίθηκε η διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 ή του 2025 να διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης».

ΠΗΓΗ:https://www.cnn.gr/

You May Also Like

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Γεωργιάδης για Καλάθι του Νοικοκυριού: Αν δεν υπήρχε θα είχαν αυξηθεί οι τιμές σε 500 προϊόντα

Γεωργιάδης για Καλάθι του Νοικοκυριού: Αν δεν υπήρχε θα είχαν αυξηθεί οι…

Στρατηγός Φράγκος: Τον βυθίζεις τον Τούρκο ή τον καταρρίπτεις. Τα υπόλοιπα είναι αστειότητες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στρατηγός Φράγκος: Τον βυθίζεις τον Τούρκο ή τον καταρρίπτεις. Τα υπόλοιπα είναι…

Κορωνοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες – Στους 37 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες – Στους 37 οι…

Μεταναστευτικό! ΜΑΤ και μπουλντόζες στέλνει η Κυβέρνηση – Έτοιμοι για… πόλεμο οι νησιώτες: «Θα βάλουμε μπροστά τα στήθια μας» (video)

Table of Contents Hide Μεταναστευτικό! ΜΑΤ και μπουλντόζες στέλνει η Κυβέρνηση –…

Κοζάνη: Κείμενο με 295 υπογραφές πολιτών προς το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και προς τον ΕΟΔΥ – Ζητούν επίσημες απαντήσεις για τους θανάτους και όσους νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό

Κοζάνη: Κείμενο με 295 υπογραφές πολιτών προς το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και…

«Έφοδος» της Αστυνομίας σε εκκλησία στη Λευκόβρυση Κοζάνης μετά από καταγγελία – Βρίσκεται η Εκκλησία σε διωγμό και δεν το γνωρίζουμε; Του Γ. Τσακαλίδη

«Έφοδος» της Αστυνομίας σε εκκλησία στη Λευκόβρυση Κοζάνης μετά από καταγγελία –…

«Improvisations»: Έκθεση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο Ζάππειο

Η έκθεση Improvisations, αποτελεί την πρώτη εκτενή παρουσίαση του έργου του E.Rama στην Ελλάδα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου

Η Ελλάδα αγοράζει ακόμα έξι Rafale σύνολο 24 – Τρόμος στην Τουρκία

Τρομοκρατημένοι εμφανίζονται οι Τούρκοι από την αναβαθμισμένη εξοπλιστική ισχύ της χώρας μας.…