Την κλιμάκωση της κριτικής για το θέμα του πρωθυπουργικού πόθεν έσχες υπαινίχθηκε στη Βουλή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας

Τη δημοσιοποίηση των “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων του 2020 για τη χρήση του 2019 από τη Βουλή, αύριο Πέμπτη, αναμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προαναγγέλλοντας κλιμάκωση της πίεσης προς τον πρωθυπουργό για την ακρίβεια των δηλώσεών του.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η αναβολή της προγραμματισμένης (για σήμερα) συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για τα “πόθεν έσχες” είναι δηλωτική πως η κυβέρνηση τρέπεται σε φυγή και πως επιθυμεί να αποφύγει την συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος. Σημειωτέο πως την σύγκληση της επιτροπής ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όμως την παραμονή της συνεδρίασής της αποφασίστηκε η αναβολή της. “Πόσο ακόμα θα εξευτελίζεται το κόμμα της ΝΔ για να καλύψει τις παρανομίες και τα αποδεδειγμένα πλέον ψέματα του αρχηγού της;” διερωτάται σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την κλιμάκωση της κριτικής για το θέμα του πρωθυπουργικού πόθεν έσχες υπαινίχθηκε στη Βουλή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επιλέγοντας να μιλήσει αποκλειστικά για θέματα παιδείας. (Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταψηφίσει σήμερα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση για το οποίο θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία). “Θα βρούμε τον χρόνο να πούμε και για τα ζητήματα που αφορούν την ισονομία και τους νόμους που δεν τηρείτε εσείς σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο Θα βρούμε τον χρόνο και θα απολογηθείτε για όλα αυτά” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι ο πρωθυπουργός παρανομεί και ψεύδεται και διερωτήθηκε τί θα γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ εάν διαπιστωνόταν τέτοιο θέμα ή εάν ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκρυπτε στοιχεία από τη δήλωση πόθεν έσχες του.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζουν πραξικοπηματικό τον τρόπο με τον οποίο αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής πόθεν έσχες που είχε ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Τονίζουν πως αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες την ερχόμενη Πέμπτη εκτιμώντας ότι θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/