Σε μια σοκαριστική δήλωσε προχώρησε η Μαρία Ιωαννίδου σήμερα το πρωί για τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Μου την έπεσε και έμενα, απλώς δεν με βίασε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συγκλόνισε λέγοντας πώς έχει πέσει θύμα βιασμού από τον θείο της.

Σχολιάζοντας την προφυλάκιση του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, η Μαρία Ιωαννίδου είπε: «Δεν είναι μία χαρούμενη μέρα. Αυτό θα γινόταν έτσι κι αλλιώς. Έπρεπε να πάει φυλακή. Θα ήθελα να ακούσω τι έχει να πει ο Πέτρος. Δεν μπορεί, κάτι θα έχει να πει. Σίγουρα ο Πέτρος που γνώρισα εγώ, γιατί τον γνώρισα στο σίριαλ “Δροσουλίτες” πριν από 20 χρόνια, δεν ήταν αυτός. Ο Πέτρος έχει ανάγκη από ψυχολόγο, είναι άρρωστος, έχει διαστροφή» τόνισε η ηθοποιός, η οποία μιλούσε σε έντονο τόνο.

Και συνέχισε επιχειρηματολογώντας γιατί η χθεσινή ημέρα δεν ήταν μια «καλή» ημέρα: «Σίγουρα θα πήγαινε φυλακή. Από την άλλη, πρέπει να τονίζουμε και να λέμε ότι χάνουμε τον πιο σπουδαίο ηθοποιό της γενιάς του. Πονάω πολύ για τη γυναίκα του την Ελπίδα που την ξέρω προσωπικά. Πονάω πιο πολύ ακόμα για τον γιο του. Πονάω γιατί λεκιάζουμε και βρωμίζουμε το θέατρο. Κι επέτρεψε μου να ξέρω – είμαι καθηγήτρια σ δραματική σχολή και με παίρνουν μαθήτριές μου και μου λένε “δεν θα έρθω, δεν με αφήνει η μητέρα μου”. Το θέατρο δεν φταίει επειδή υπήρξαν τρεις – τέσσερις διεστραμμένοι άρρωστοι» επέμεινε.

«Μου την έπεσε, απλώς δεν με βίασε, με βίασε ο θείος μου»

Η «βόμβα» όμως ήρθε λίγο αργότερα, σοκάροντας το κοινό αλλά και την Ελένη Τσολάκη και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, «Γνώρισα τον Πέτρο. Είχε μια περίεργη αδυναμία στις γυναίκες. Να το πω λαϊκά, μου την έπεσε κι εμένα. Αλλά βρήκα έναν τρόπο και το ισορρόπησα. Το λέω κομψά. Απλώς δεν με βίασε. Με βίασε κι ο θείος μου εμένα, τι να κάνουμε τώρα, αυτά είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση. Τι φταίει το θέατρο;» αναρωτήθηκε η Μαρία Ιωαννίδου.

Και κατέληξε: «Ο Λάμπρος είπε ότι είναι μια χαρούμενη μέρα. Ρωτάει τη γυναίκα του, ρωτάει το παιδί του; Ο Πέτρος πέθανε, τι άλλο θέλετε; Είμαι στο θέατρο από 6 ετών, έχω το δικαίωμα να μιλάω. Θέλω να λέτε ότι το θέατρο δεν είναι έτσι. Τα νέα παιδιά με κοροϊδεύουν, μου βγάζουν γλώσσα, μου λένε “τέτοια κάνετε στο θέατρο;”».