Αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε ότι «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών»

Δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 θα κάνουν τα παιδιά ηλικίας 12 – 15 ετών, δήλωσε η η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σε ό,τι αφορά τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, ενώ αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε ότι «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών».

Σε ό,τι αφορά τα τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, η κ. Παπαευαγγέλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 ετών μετά την δεύτερη δόση, με ήπια όμως συμπτώματα.

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ανέφερε ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Επισήμανε ωστόσο δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες», είπε, δηλώνοντας σίγουρη ότι τα παιδιά θα εμβολιαστούν όταν επιστρέψουν από τις διακοπές, ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

Τέλος αναφερόμενη στους αρνητές των εμβολίων είπε πως «μας πληγώνει όταν ένας υγειονομικός μιλάει κατά των εμβολίων» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι πολίτες να ακουν τα θεσμικά όργανα», τονίζοντας μάλιστα ότι «τα παιδιά αφού εμβολιαστούν αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα».

ΠΗΓΗ:

You May Also Like

Καστοριά: Αυτοκίνητο παραλίγο να πέσει στην λίμνη στο Μοναστήρι της Μαυριώτισσας- ΦΩΤΟ

Ένα ατύχημα που παραλίγο να εξελιχθεί σε σοβαρό περιστατικό συνέβη τις απογευματινές…

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 103 ετών από την απελευθέρωση της Καστοριάς…

Οι «Ορίζοντες» κληρώνουν προσκλήσεις τη συναυλία του συγκροτήματος «Μωρά στη Φωτιά»

Οι «Ορίζοντες» κληρώνουν προσκλήσεις τη συναυλία του συγκροτήματος «Μωρά στη Φωτιά»

Το νέο εστιατόριο των φοιτητών του ΤΕΙ Καστοριάς θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ν. Ασημόπουλος

O Πρόεδρος κ. Δημήτριος Κομπατσιάρης και τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας…

Παιδίατρος ζωγραφίζει καρτούν πάνω στα επιθέματα παιδιών που χειρουργεί

Παιδίατρος ζωγραφίζει καρτούν πάνω στα επιθέματα παιδιών που χειρουργεί

Στην Καστοριά ο δήμαρχος και δημοτικοί υπάλληλοι του ιστορικού Κιλελέρ

Τον Δήμο Καστοριάς επέλεξαν να επισκεφθούν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι του Δήμου Κιλελέρ…

Δήμος Άργους Ορεστικού: Διευκόλυνση ως προς τη λήξη υποβολής αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2017»

  Δήμος Άργους Ορεστικού: Διευκόλυνση ως προς τη λήξη υποβολής αιτήσεων χορήγησης…