Άμεση ήταν η κινητοποίηση πολλών φορέων αλλά και χορηγών για να στηρίξουν την προσπάθεια του Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με τα λόγια και τα δάκρυά του

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε το ξέσπασμα, το τρέμουλο, τα δάκρυα και τα λόγια καρδιάς που είπε on camera ο Θοδωρής Ιακωβίδης μετά τον αγώνα του, τον τελευταίο όπως είπε στην Εθνική ομάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. O πρωταθλητής της άρσης βαρών ήταν φανερά συγκινημένος και λύγισε, έχοντας περάσει μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία, όπως αποκάλυψε, ήταν τραυματίας κι έπρεπε να κάνει φυσιοθεραπείες, αλλά ντρεπόταν να πάει διότι ο φυσιοθεραπευτής του δεν του έπαιρνε χρήματα γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει. Οι δηλώσεις του Ιακωβίδη προκάλεσαν συγκίνηση στο πανελλήνιο αλλά κι ένα κύμα πρωτοφανούς συμπαράστασης.

Μάλιστα όπως ενημέρωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ήδη χορηγοί επικοινώνησαν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη και εξέφρασαν τη θέλησή τους για να βοηθήσουν οικονομικά ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια του. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΟΕ, η εικόνα του Έλληνα πρωταθλητή με βουρκωμένα τα μάτια δεν πέρασαν απαρατήρητα, αφού αρκετοί χορηγοί επικοινώνησαν μαζί του και ζήτησαν συνάντηση μόλις επιστρέψει στην Αθήνα.

Η εικόνα του δακρυσμένου πρωταθλητή της άρσης βαρών συγκίνησε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει βιώσει δύσκολες στιγμές στον αθλητισμό και στη ζωή προτού εξελιχθεί σε σούπερ σταρ του NBA. Κι επειδή δεν ξεχνάει τις ρίζες του έστειλε μήνυμα συμπαράστασης δείχνοντας ότι στέκεται στο πλευρό του Θοδωρή Ιακωβίδη. Ο πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram τη φωτογραφία του συγκινημένου Ιακωβίδη…

giannis.jpg

Η συγγνώμη του Πύρρου Δήμα

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του τρεις φορές χρυσού ολυμπιονίκη και πλέον στελέχους της Ομοσπονδίας άρσης βαρών, Πύρρου Δήμα, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον Ιακωβίδη. Ο θρύλος της ελληνικής άρσης βαρών που κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέας στην ομοσπονδία, της οποίας είναι πρώην πρόεδρος, ανέλαβε το μέρος των ευθυνών που του αναλογούν με δημόσια τοποθέτηση στα social media. Αναλυτικά έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram:

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκυο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας. Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008 και από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη».

Ο Πύρρος Δήμας έκανε δηλώσεις και στην κάμερα της ΕΡΤ μιλώντας για τις περικοπές που υπέστη από το κράτος η ομοσπονδία της άρσης βαρών.

Αυγενάκης: Οι ομοσπονδίες την ευθύνη

Από την πλευρά του, κινητοποιήθηκε και υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον Έλληνα πρωταθλητή και συμφώνησαν να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να σταματήσει από τον αθλητισμό, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΓΓΑ.

Μάλιστα σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ είπε τα ακόλουθα: «Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους 83 αθλητές και αθλήτριες, μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που μας εκπροσωπούν στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Εκτός από τα δάκρυα χαράς, όπως αυτά του Στέφανου Ντούσκου, που μας έκανε περήφανους, έχουμε και τα δάκρυα λύπης, στεναχώριας και απογοήτευσης όπως αυτά του αγαπητού, Θοδωρή Ιακωβίδη. Επικοινώνησα άμεσα μαζί του, όπως μίλησα και με τον Πύρρο Δήμα. Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, από κοντά, αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Να δούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες.

Πρέπει να διευκρινίσω το εξής: η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας και της ΕΟΕ, ωστόσο η συνεργασία μας είναι στενή και θα παραμείνει στενή. Επιτρέψτε μου, όμως, να πω ότι τα προβλήματα στον αθλητισμό είναι πάρα πολλά. Γι’ αυτό το λόγο και η αθλητική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί πολύ πιο έντονη, με μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική αθλητική οικογένεια. Τώρα που οι αθλητές έχουν φωνή πλέον στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε – και θα συνεργαστούμε – στενότερα για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα».

Κινητοποίηση των φίλων του Παναθηναϊκού

Προηγουμένως, υπήρξε η άμεση κινητοποίηση των φίλων του Παναθηναϊκού που ενισχύουν τον Ερασιτέχνη, αθλητής του οποίου είναι ο Ιακωβίδης. Οι φίλοι του Τριφυλλιού μέσα από το γκρουπ «Σύλλογος πιο μεγάλος» πήραν την πρωτοβουλία να στηρίξουν έμπρακτα τον Ιακωβίδη.

Αναλυτικά η ανάρτησή τους αναφέρει τα εξής: «Δεν κρύβουμε ότι τα δάκρυα του αρσιβαρίστα και πρωταθλητή του Παναθηναϊκού μας, Θοδωρή Ιακωβίδη, στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και η δήλωσή του ότι σταματάει να κάνει αυτό που τόσο πολύ λατρεύει, δηλαδή τον αθλητισμό, επειδή δεν μπορεί να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, μάς συγκίνησαν, αλλά και μας θορύβησαν ως φίλους του Τριφυλλιού και των σπορ γενικότερα.

Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε το εξής:

Ενεργοποιούμε εκτάκτως το λογαριασμό της καμπάνιας «Σύλλογος πιο Μεγάλος» και δηλώνουμε ότι κάθε συνεισφορά που θα πραγματοποιηθεί εκεί, από τη στιγμή αυτή έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Αυγούστου, θα αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ενίσχυση του Θοδωρή. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί σε λογαριασμό του αθλητή μας, με την ελπίδα ο ίδιος να αναιρέσει την απόφασή του.

Ακόμα όμως και αν αυτό δεν συμβεί, επιθυμούμε με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι, τουλάχιστον εμείς, οι θαυμαστές και συνοπαδοί του Θοδωρή Ιακωβίδη, συμπαραστεκόμαστε στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια για να τιμήσει τα πράσινα και τα γαλανόλευκα χρώματα. Παράλληλα, καλούμε κάθε φορέα που αγαπάει και στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό να σταθεί εμπράκτως στο πλάι του μοναδικού αθλητή που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην άρση βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το ΙΒΑΝ είναι το GR4601403440344002002002028 (Alpha Bank, BIC CODE: CRBAGRAA) και ο δικαιούχος είναι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος. Παρακαλείσθε όπως αναγράψετε στην αιτιολογία τη λέξη «Θοδωρής». Κάθε ποσό είναι ευπρόσδεκτο. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους.

ΥΓ.: Θοδωρή Ιακωβίδη, να μην ντρέπεσαι, αλλά να είσαι υπερήφανος που έφτασες εκεί όπου λίγοι καταφέρνουν να φτάσουν: στο ανώτατο αξίωμα της συμμετοχής στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση. Όπως είμαστε και εμείς υπερήφανοι που είσαι αθλητής του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας μας. Είτε κατακτούσες το χρυσό μετάλλιο είτε εγκατέλειπες την προσπάθειά σου, η εκτίμηση και η αγάπη των ανώνυμων φίλων του Τριφυλλιού παραμένει η ίδια…»

Ο Ιακωβίδης στο άκουσμα της κίνησης που έκαναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού έσπευσε να τους ευχαριστήσει, δήλωσε ότι «αυτό σημαίνει να είσαι Παναθηναϊκός» αλλά τόνισε ότι δεν θέλει τα λόγια του να μεταφραστούν ως επαιτεία.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/