Έχουμε μόνο 18 καλοκαίρια που τα παιδιά μας θα είναι παιδιά

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου περίοδος. Όλα είναι πιο χαλαρά σε σύγκριση με το χειμώνα.

Η μέρα είναι μεγαλύτερη, οι βόλτες μας περισσότερες και μεγαλύτερες, οι διακοπές μας που επιτέλους περνάμε χρόνο μαζί.

Οι Κυριακάτικες εξορμήσεις μας στη θάλασσα και τα παιχνίδια μέχρι τελικής πτώσης! Είμαι άλλη μαμά τα καλοκαίρια και το απολαμβάνουμε όλοι!

Όμως σκέφτηκες ποτέ για πόσα χρόνια θα κρατήσει αυτή η ανεμελιά;

Η Karell Roxas γράφει τη δική της διαπίστωση για το πόσα καλοκαίρια έχουμε με τα παιδιά μας. Όσο αυτά είναι ακόμη παιδιά:

Μια φίλη μου είπε τις προάλλες κάτι που με έβαλε σε σκέψεις!

«Αν το καλοσκεφτείς, έχουμε μόνο 18 καλοκαίρια με τα παιδιά μας!»

Και η καρδιά μου σταμάτησε για λίγο.

Ο γιος μου θα γίνει 2, οπότε… έμειναν ακόμη μόνο 17 καλοκαίρια;

17 καλοκαίρια όλοι μαζί σαν οικογένεια. Για να πάμε διακοπές μαζί. Για να παίξουμε με τα πόδια μας στην άμμο και να πιτσιλάμε ο ένας τον άλλο στην παραλία.

17 καλοκαίρια για να απολαύσουμε τις ζεστές, χαλαρές Κυριακές. Για να ξαπλώνουμε όλοι μαζί τα μεσημέρια και να λέμε αστεία και ιστορίες. Ή για να φτιάχνουμε πύργους στην αμμουδιά δίπλα στη θάλασσα.

Έχουμε μόνο 18 καλοκαίρια που τα παιδιά μας θα είναι παιδιά

17 καλοκαίρια παιδικής ηλικίας… Που βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι και μεγαλώνουμε μαζί. Που δημιουργούμε κοινές αναμνήσεις και θα θυμούνται τα παιδιά κάποια μέρα με νοσταλγία.

17 καλοκαίρια εξερευνήσεων. Για να ζήσουμε νέες περιπέτειες, να ανακαλύψουμε νέα μέρη, ακόμη και αν είμαστε στην πόλη.

17 καλοκαίρια που θα ρωτάω στις απογευματινές βόλτες μας «Να σου πάρω καλαμπόκι;». Που θα κόβω το καρπούζι σε φέτες και θα το τρώμε μαζί. Με τυράκι.

17 καλοκαίρια που θα είμαστε μαζί μια καλοκαιρινή παρέα. Πριν γίνει ανεξάρτητος ενήλικας και εύχομαι να βρει τους δικούς του ανθρώπους τους κολλητούς. Που θα τους νιώθει σαν οικογένεια.

17 καλοκαίρια για ταξίδια μαζί με το αυτοκίνητο, το πλοίο, το αεροπλάνο. Που θα βλέπει με λαχτάρα έξω από το παράθυρο και θα θέλει να ανακαλύψει κάτι νέο.

17 καλοκαίρια με λούνα παρκ, λεμονάδες, μαλλί της γριάς και γρανίτες.

17 καλοκαίρια με κυνήγι για να βάλουμε αντηλιακό, αντικουνουπικό, πικ νικ στο πάρκο και βόλτες στο κέντρο της πόλης.

17 καλοκαίρια πριν μεγαλώσει, μετακομίσει και δημιουργήσει τη δική του ζωή. Που θα περνάει τα καλοκαίρια μακριά μας εκεί που θέλει αυτός. Θα ανακαλύπτει τον κόσμο με φίλους ή με σύντροφο. Δε θα συμμετέχουμε πια στο καλοκαίρι του. Θα μας στέλνει φωτογραφίες και θα μας εξιστορεί τις περιπέτειες του.

Δε θρηνώ για κάτι που δεν έχω χάσει ακόμη. Απλά συνειδητοποιώ πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια. Δε μπορώ να πατήσω παύση για να κρατήσει λίγο ακόμα. Αλλά θα προσπαθήσω να απολαύσω και να είμαι παρούσα σε κάθε στιγμή που έχουμε μαζί.

Γιατί τα χρόνια περνούν γρήγορα. Τώρα είναι μόλις 2. Αλλά θα ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας και θα γίνει 10. Και μετά 15.

Και μετά θα έρθει το…

«Θα σε πάρω σε λίγο μαμά, κλείσε τώρα».

Οπότε όσο έχουμε ακόμα αυτές τις μέρες μαζί, θα ρουφήξουμε κάθε στιγμή. Και θα γελάσουμε και θα τραγουδήσουμε και θα μείνουμε μαζί μέχρι αργά το βράδυ. Θα κλείσουμε τα κινητά μας και θα βγούμε έξω να κάνουμε πράγματα. Να απολαύσουμε το χρόνο που έχουμε μαζί. Έχουμε ακόμη 18 καλοκαίρια που τα παιδιά μας θα είναι παιδιά. Και είναι αρκετά.

ΠΗΓΗ:https://www.e-mama.gr/