Ορισμένα τρόφιμα και ποτά που δεν θεωρούνται γενικώς ανθυγιεινά, μπορεί να είναι επικίνδυνα αν καταναλωθούν με άδειο στομάχι. Διατροφολόγος εξηγεί πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε αυτούς τους κινδύνους.

Ο καφές μπορεί να βλάψει την υγεία σας και να σας κόψει την όρεξη σύμφωνα με τη διαιτολόγο και θεραπεύτρια, Άννα Μπελούσοβα, η οποία μίλησε στο ρωσικό κανάλι «Zvezda».
«Έτσι, το πρωινό φαίνεται περιττό στο σώμα μας, αλλά δεν είναι περιττό και για το στομάχι μας» πρόσθεσε. Έτσι, η ειδικός συμβουλεύει να πίνετε καφέ αφού πρώτα φάτε το πρωινό σας.
Είναι επίσης καλό όταν έχετε άδειο στομάχι να μη φάτε καρυκεύματα και ζεστές σάλτσες, καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο γαστρίτιδας και πεπτικών ελκών.
«Μιλάμε για σάντουιτς με μουστάρδα ή σάλτσα σκόρδου. Από τη μια πλευρά, είναι δυναμωτικό και σε ξυπνάει, αλλά από την άλλη, μπορεί να πάθεις γαστρίτιδα» λέει η Μπελούσοβα.
Το κόκκινο κρέας έχει πολύ περισσότερη χοληστερόλη από τα ψάρια. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.04.2021

Δεν πρέπει επίσης, σύμφωνα με την ειδικό, να πίνετε ανθρακούχα ποτά, ειδικά ζαχαρούχα. Η διατροφολόγος προειδοποιεί ότι όχι μόνο προκαλούν υπερβολικό λόξυγγα και ρέψιμο, αλλά επίσης, όπως οι σάλτσες, μπορεί να προκαλέσουν γαστρίτιδα και έλκη εάν καταναλώνονται καθημερινά.
Τέλος, όσον αφορά τους χυμούς εσπεριδοειδών, είναι απαραίτητο να τους πίνετε μαζί με φαγητό και όχι σκέτους.