Η καταγγελία του προς ομοσπονδιακό προπονητή στίβου

Ο Μανόλο Καραλής κατάφερε να γίνει ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο άλμα επί κοντώ, ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Sport24, ο πρωταθλητής είχε μιλήσει για τις επιθέσεις που είχε δεχτεί, τόσο ο ίδιος όσο και η δίδυμα αδερφή του, λόγω της καταγωγής τους.

«Όταν ήμουν στο δημοτικό με την αδελφή μου, μια ομάδα παιδιών ερχόντουσαν και μας έλεγαν “πηγαίντε στη χώρα σας”, μας έσπρωχναν. Πηγαίναμε εγώ και η αδελφή μου σε ένα παγκάκι, καθόμασταν, κλαίγαμε. Γινόταν για πάρα πολύ καιρό», είχε αποκαλύψει.

«Στην ηλικία των 15 ξεκίνησαν οι πιο σοβαρές λέξεις και τα πιο κακά βλέμματα», συνέχισε, ενώ είπε ότι από τα 14 του μέχρι και σήμερα πηγαίνει σε ψυχολόγο για να αντεπεξέλθει σε όλη αυτή την κατάσταση.

Μιλώντας για τις επιθέσεις από τους συμμαθητές του στο σχολείο, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην καταγγελία του προς τον ομοσπονδιακό προπονητή στίβου, Δημήτρη Κυττέα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο προπονητής αναφερόταν στον Καραλή ως «ο μαύρος», έκανε άσχημους χαρακτηρισμούς για τον πατέρα και τη μητέρα του, ενώ φέρεται να έχει ειπωθεί ότι «κάνει βουντού» και ότι «οι μαύροι είναι από τη φύση τους χαζοί».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας του Καραλή κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και η μητέρα του από την Ουγκάντα, ενώ είναι και οι δύο αθλητές.

«Η οικογένειά μου με μεγάλωσε με τρόπο ώστε να λαμβάνω μόνο την αγάπη», εξήγησε ο Μανόλο Καραλής.

ΠΗΓΗ:https://www.topnews.gr/