Π.Ε. Καστοριάς : 480.000 ευρώ για Προμήθεια Δύο νέων Εκχιονιστικών Μηχανημάτων Έργου

Υπεγράφη στις 03 Αυγούστου 2021 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη ο Οριστικός Πίνακας των Αξιολογημένων Προτάσεων της Πρόσκλησης 124 που αφορά:  «Δράσεις  πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων-Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών»  στο  πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» (ΕΣΠΑ).

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ενέταξε με πρότασή της, την προμήθεια  δύο εκχιονιστικών μηχανημάτων έργου με λεπίδα και αλατοδιανομέα για την  αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών, προϋπολογισμού 480.000€, που θα χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ειδικότερα, η Π.Ε. Καστοριάς θα προμηθευτεί δύο καινούρια εκχιονιστικά μηχανήματα 4Χ4, μόνο με πάτωμα (χωρίς καρότσα), ιπποδύναμης 360HP, μικτού φορτίου 19 τόνων με λεπίδα αποχιονισμού 3,2 μέτρων και βάρους τουλάχιστον 750kg, αλατιέρα χωρητικότητας 4 κυβικών μέτρων, διασκορπιστή άλατος και ολόκληρο τον βασικό εξοπλισμό.

Ο Αντιεπριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος επεσήμανε με δήλωσή του ότι: «Τα νέα εκχιονιστικά μηχανήματα θα συμβάλλουν στο έργο που επιτελεί  το Αμαξοστάσιο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ιδιαίτερα  στον αποχιονισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου, τον οποίο σχεδόν εξ ολοκλήρου πραγματοποιεί το Αμαξοστάσιο με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα που διαθέτει. Παράλληλα, θα βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων από βράχους, πέτρες, κατολισθήσεις, λάσπες και φερτά υλικά από βροχοπτώσεις».

You May Also Like

Σημαντική συμμετοχή του Ιωσήφ – Λαζάρου Χατζητιμοθέου, δικηγόρου και επιστημονικού συνεργάτη της Ακαδημίας Γραμματών & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» στο 2ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών & υποψηφίων διδακτόρων του ΑΠΘ

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά…

Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς: Ορθολογική η  χρήση νερού κατά τους θερινούς μήνες

Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς: Ορθολογική η  χρήση νερού κατά τους θερινούς μήνες

Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας επισπεύδονται οι διαδικασίες αποζημιώσεων των πληγέντων της Π.Ε. Καστοριάς από τη χαλαζόπτωση 2020

  Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας επισπεύδονται οι διαδικασίες αποζημιώσεων των…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων  στην Π.Ε. Καστοριάς από τις 13-07-2020 έως τις 19-07-2020

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων  στην Π.Ε. Καστοριάς από τις…

Συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με την Υπουργό Πολιτισμού

Συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με την Υπουργό Πολιτισμού

Επιστολή Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Οικονομικών προς επίλυση προβλήματος καταβολής επιδόματος θέρμανσης σε οικισμούς της Π.Δ.Μ.

  Επιστολή Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Οικονομικών προς επίλυση προβλήματος καταβολής επιδόματος θέρμανσης…

Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού – Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Ο παρών Λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελεί επαγγελματικό στοιχείο του Δήμου Άργους Ορεστικού

Ο Γιάννης Κορεντσίδης πραγματοποίησε συνάντηση με την Κινέζα Πρέσβειρα Ms Zhang Qiyue

Ο Γιάννης Κορεντσίδης πραγματοποίησε συνάντηση  με την Κινέζα Πρέσβειρα Ms Zhang Qiyue