Απαγορεύεται η μετακίνηση σε δάση και άλση μέχρι τη Δευτέρα: Πρόστιμο 1.000 ευρώ για τους παραβάτες

Απαγορεύεται η πρόσβαση για όλους σε δάση και άλση λόγω του πύρινου εφιάλτη που ζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Για τους παραβάτες το πρόστιμο είναι στα 10.000 ευρώ.

Νέες απαγορεύσεις έχουν τεθεί σε ισχύ σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί ο πύρινος εφιάλτης που κάνει την Αττική να αγωνιά αλλά και να θρηνεί για το «πράσινο», τα ζώα άλλα και τα σπίτια που χάθηκαν.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ανακοινώνοντας ότι απαγορεύεται η μετακίνηση σε δάση και άλση.
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τη Δευτέρα (09/08):

απαγορεύεται σε όλη την Ελλάδα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για τους παραβάτες, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο 1.000 ευρώ και στη δεύτερη περίπτωση πρόστιμο 10.000 ευρώ.

112: Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις

Επείγουσα ειδοποίηση σε όλη την Ελλάδα έστειλε το 112 προειδοποιώντας ότι για τις επόμενες ημέρες είναι πάρα πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς».

Μήνυμα από το 112
Δραματική είναι η σημερινή μέρα για όλη την Ελλάδα και όλους τους πολίτες. Οι Πυροσβέστες δίνουν τη δική τους μάχη να ελέγξουν τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στην Αττική.
Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό στις Αφίδνες και όλα δείχνουν ότι το βράδυ θα είναι δραματικό. Στην Εθνική Οδό οι εικόνες θυμίζουν πόλεμο ενώ οι Αρχές δίνουν τεράστια μάχη να ελέγξουν το μέτωπο.
Νωρίτερα, οι φλόγες, πέρασαν από Δροσοπηγή και Κρυονέρι, και έκαψαν σπίτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτωπο της φωτιάς φθάνει πλέον τα 10 χιλιόμετρα και εκτείνεται από το Κρυονέρι μέχρι τις Αφίδνες.