Φωτιές Ελλάδα: Οι σύμμαχοί μας στις μάχες της κατάσβεσης – Η Γερμανία που είναι;

Στην Ελλάδα φτάνουν διαρκώς ενισχύσεις από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, που καίνε στη χώρα, μετά από αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί οι χώρες της Ρουμανίας, της Γαλλίας της Ουκρανίας και της Ελβετίας, της Κροατίας, της Τσεχίας, της Σουηδίας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ισραήλ: 22 Πυροσβέστες

Ρουμανία: Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερα με 122 πυροσβέστες ξεκίνησαν από την Ρουμανία με προορισμό την Ελλάδα, προκειμένου να ριχτούν στην μάχη της κατάσβεσης, των πυρκαγιών σε όλη την χώρα. Το εντυπωσιακό κομβόι ξεκίνησε την Παρασκευή (6/8) με σκοπό το πρωί του Σαββάτου (7/8) να είναι σε θέση να βοηθήσει την κατάσβεση των πύρινων μετώπων που συνεχίζουν να καίνε σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρουμανία στέλνει στο εξωτερικό πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το ρουμάνικο Προξενείο στην Θεσσαλονίκη, τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι: «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες! Είμαστε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας!».

Γιατί δεν έστειλε η Γερμανία βοήθεια;

Είναι ένα ερώτημα που αναρωτιούνται πολλοί και το οποίο έθεσε DW προς την Ένωση Γερμανικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Σε συνέντευξη του λοιπόν ο Καρλ-Χάιντς Μπάνζε εξηγεί ότι αυτήν την χρονική περίοδο η πυροσβεστική δεν έχει τη δυνατότητα και το δυναμικό να προσφέρει βοήθεια σε άλλες χώρες λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών. «Ειδάλλως ισχύει ότι βοηθάμε κάθε χώρα» τονίζει ο Μπάνζε. «Για παράδειγμα ο Οργανισμός Πολιτικής Προστασίας THW βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην Ιταλία και προσφέρει βοήθεια σε επίπεδο υποδομών. Κατά τα άλλα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας παρακολουθεί σε ποιες χώρες γίνονται επιχειρήσεις (κατάσβεσης) και σε περίπτωση ανάγκης ζητά βοήθεια από χώρες που έχουν τη δυνατότητα να στείλουν».

Σημειώστε πως η Γερμανία έχει ήδη στείλει 85 πυροσβέστες στην Γαλλία, οι οποίοι συμβάλλουν στην κατάσβεση πυρκαγιών…

ΠΗΓΗ:https://www.newsauto.gr/